Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Proact

Proact

Proact fortsätter expansionen i Europa - köper verksamheten i Storyflex i Tjeckien och Slovakien

08:30 / 20 October 2010 Proact Press release

Proact IT Group AB (publ.) har idag undertecknat avtal om köp av 60 %, med option att köpa 100 %, av verksamheten i Storyflex Inc. med verksamhet i Tjeckien och Slovakien.Storyflex har totalt 35 anställda på fyra kontor i Prag, Ostrava, Brno och Bratislava. Omsättningen senaste verksamhetsår april 2009 - mars 2010 var 288 miljoner CZK, vilket motsvarar c:a 108 miljoner SEK. Köpeskillingen om 12 miljoner SEK erläggs kontant. Verksamheten kommer att bedrivas under namnet Proact Czech Republic Ltd. Den tidigare huvudägaren i Storyflex respektive bolagets ledning kommer efter affärens genomförande att äga vardera 20 % av aktierna i bolaget.

"Vi har sedan 2006 tillsammans med vår huvudägare utvecklat Storyflex till den starkaste aktören inom lagring och arkivering i vårt geografiska område. Vi ser det som ett naturligt steg att tillsammans med Proact gå vidare och skapa synergier och bli ett större bolag i en internationell koncern. Vi vill säkerställa att vi arbetar med rätt leverantörer och teknologi för att kunna bearbeta större internationella kunder" säger René Valvoda, VD i Storyflex.

Proacts VD Olof Sand: "Vi är mycket glada över att kunna välkomna Storyflex i Proactfamiljen. Med Storyflex kommer vi att kunna leverera ännu mer värde till våra kunder. Många av våra kunder är internationella och när vi nu även finns i Tjeckien och Slovakien kan vi vara deras partner även där med lokala resurser. Storyflex har en erkänt hög kompetens och en stark ställning i en av Europas stora industriländer med många välkända internationella företag.  Det ger oss tillsammans möjlighet att utveckla vårt erbjudande såväl som våra medarbetare.

"Genom att Storyflex liknar Proact både till kultur och till erbjudande ser vi fram emot en smidig integration med verksamheten i Proact" säger Arne Kungberg som är ansvarig för Proacts dotterbolag i östra Europa. "Vi fick kontakt med bolaget genom våra internationella kanaler på marknaden, och Storyflex har bevisat att de är ett lokalt mycket starkt företag inom det som också är Proacts fokusområden lagring och arkivering. Vi ser fram emot att få arbeta tillsammans med dem".

För ytterligare information, kontakta

Olof Sand                     tel. +46 8 410 666 82                 e-post: ()

Vit Létavka                    tel. +420 724 661 803                 e-post: ()

Arne Kungberg              tel. +46 8 410 666 95                 e-post: ()

Om Proact Proact är specialist på lagring och arkivering samt att säkerställa stora volymer av affärskritisk information. Som en fristående integratör levererar Proact system samt support- och konsulttjänster inom vårt fokusområde lagring och arkivering. Proact-koncernen har mer än 300 anställda och finns i Danmark, Estland, Finland, Lettland, Litauen, Nederländerna, Norge och Sverige. Proact grundades 1994 och moderbolaget Proact IT Group AB (publ) är noterat på Nasdaq OMX Stockholm sedan 1999 under symbolen PACT. Ytterligare information om Proacts verksamhet finns på www.proact.se.