UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser och nyheter på Introduce.se

17:00 / 1 april 2016 Article

Introduce.se

Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se


 RusForest introduce.se aktieanalys

Igår kom RusForests bokslutskommuniké för 2015, bolaget vände till vinst om man ser till kvarvarande verksamhet. Vi återkommer snart med en uppdaterad analys på bolaget.

Lyssna nedan på bolagets CFO Gustav Wetterling. Han sammanfattar inledningsvis det gångna kvartalet. Därefter svarar han på frågor om vad som ligger bakom de förbättrade marginalerna trots lägre priser på sågade trävaror och rundvirke, om etableringen av pelletsfabriken i Magistralny har motsvarat förväntningarna, hur arbetet har fortlöpt med att utveckla den egna avverkningsverksamheten i Ust-Ilimsk och om bolaget avser öka den omdirigerade andelen försäljning från andra marknader till Japan. Till sist berättar han vad bolaget kommer fokusera på under 2016. 

 


starbreeze aktieanalys introduce

I tisdags kom nyheten ut om att Starbreeze har valt att investera 750 tusen dollar (motsvarande 6,15 MSEK) i virtual reality-spelet ElemenTerra. Starbreeze kommer att finansiera spelutvecklingen, i gengäld kommer de att få 50 % royalty under spelets hela livslängd.

Denna vecka publicerade vi en analys för Petrosibir. Bolaget omsatte 28,6 MSEK föregående år, våra analytiker estimerar att bolaget omsätter 22,8 MSEK detta år samt 26,3 MSEK 2017. Bolaget handlas nu till P/E 25 (2016E). 

Varje vecka så publicerar vi med hjälp av vår Screener listningar av intressanta nyckeltal för bolagen på introduce.se. Denna vecka har vi screenat fram småbolag på Introduce som har en direktavkastning om minst 4 procent (2015A). Högst upp på listan var dessa tre bolag: SJR, Eolus Vind och Uniflex.Maxkompetens aktieaanalys introduce.se

Maxkompetens släppte sin delårsrapport för Q3 i bolagets brutna verksamhetsår 2015/16. Nedan följer ett utdrag på rapporten och vi återkommer med en uppdaterad analys. Bolaget håller för övrigt en investerarpresentation den 7 april, klicka här för anmälan.

"Maxkompetens Q3 (15/16) kom in klart under våra estimat både avseende omsättning och resultat. Vid tidpunkten då prognoserna gjordes fanns inte något jämförelsekvartal, vilket ledde till osäkrare omsättningsestimat än vanligt i och med svårbedömda säsongseffekter. Detta kan dock bara förklara några enstaka %-enheter i differens mellan utfall och prognos. Förvärvet av Acentum borde allt annat lika ha ökat omsättningen med drygt 10% varpå vi uppskattar den organiska tillväxten till -8% Y/Y under kvartalet. Bolaget förklarar utvecklingen med kraftigt neddragen konsultinhyrning hos två större kunder."

Läs resten av kommentaren här.


 

Teknisk analys

Vår tekniska analytiker tittade idag på OMXS30 som har bildat flera falska formationer. Klicka här för att läsa hela analysen.


 Peter kommenterar

Peter Malmqvist Remium Chefsanalytiker
Peter kommenterar är en ny artikelserie på Introduce där vår chefsanalytiker kommenterar ett börsrelaterat ämne. Denna vecka heter artikeln Går omvärlden dåligt?


Kommande utdelningar - vecka 14

Vi listar kommande veckans förväntade utdelningar bland de bevakade bolagen på Introduce.

*X-datumet visar första handelsdagen då aktien handlas exklusive utdelning, d.v.s. du måste ha köpt aktien senast handelsdagen innan för att få rätt till utdelningen. På motsvarande sätt kan du först sälja innestående aktier tidigast på x-datumet om du önskar avyttra och ändå erhålla utdelningen. Teoretiskt sett kommer således bolagets förväntade utdelning att särskiljas från aktiekursen på x-datumet.

**Baserad på stängningskursen från föregående handelsdag (31 mar 2016).


introduce.se aktieanalys remium

Nästa vecka så har vi presentationer med Nilörngruppen (fullsatt), MaxKompetens, Immunovia. Glöm inte att anmäla er till dessa luncher.  


Vi vill passa på att önska våra besökare en trevlig helg. Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.