UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Veckans bolagshändelser på Introduce.se

16:30 / 1 juli 2016 Article

Vi försöker i slutet av varje vecka sammanfatta de största händelserna hos bolagen på Introduce.se


Fortnox har sedan en tid haft ett bud från Visma, budet på 24 kr kom när aktien handlades kring 18 kr. Igår meddelande Visma att man inte  kommer att förlänga acceptperioden och att man därför inte heller kommer fullfölja erbjudandet. Nyheten kom i måndags och bolaget hade tidigare meddelat ett nytt samarbete med EY.

Efter börsstoppet så handlades aktien ner till cirka 15 kr. Just nu är kursen 15,30 kr vilket innebär en EV/EBIT-multipel om cirka 18x. Vi uppskattar att Fortnox växer ca. 31% 2016 och 21% 2017.


Vitrolife aktieanalys introduce.se

Vitrolife är verksamt inom medicin- och bioteknik med fokus på odling och lagring av mänskliga celler. Verksamheten fokuserar främst på provrörsbefruktningar. Produkter som erbjuds är exempelvis olika näringslösningar och instrument.

Man meddelade i veckan att man breddar produktportföljen inom time-lapse med EmbryoScope+. Runt aktiekurs 400 kr värderas bolaget till cirka 30x EV/EBIT. Man växte förra året med 41,5% och vi tror att man växer med cirka 9% 2016. Däremot kommer vinsten per aktie att vara oförändrad. Lyssna nedan på senaste intervjun med VD Thomas Axelsson.

För de tekniskt intresserade skrev vi också denna vecka en ny TA på Vitrolife, läs den här


 

Railcares ägar bild har förändrats. Det Skellefteåbaserade företaget Treac AB köpte den 30 juni 440 000 aktier av grundarfamiljerna Dahlqvist och Marklund. Familjerna säljer 220 000 aktier vardera. Detta innebär ett långsiktigt ägande från Treac och att ägarfamiljerna har kvar ca 23 % i Railcare. Läs hela pressmedelandet här. Bolaget kom även med en nyhet om order från Strukton den 17 juni.

Vår analytiker tror bolaget växer med 25,7% i år och 12% 2017 och värderas kring aktiekursen 120 kr till cirka EV/EBIT 9x. Lyssna nedan på den senaste intervjun med VD Daniel Öholm. 

 


veckans händelser

Lagercrantz Group, Christian Berner Tech Trade och Addnode Group, annonserade samtliga förvärv denna veckan. 

Lagercrantz Group förvärvar GasIQ utvecklar och säljer produkter som används vid gas- och elsvetsning till gasbolag, grossister och återförsäljare. Verksamheten har huvudkontor utanför Göteborg och har en årlig försäljning om cirka 45 MSEK med god lönsamhet.

Lagercrantz presenterar sin Q4 den 20 juli där vi förväntar oss 790 MSEK i omsättning. Bolaget värderas till cirka PE 19 och EV/EBIT 16. 


Christian Berner Tech Trade har köpt PlastKapTek AB. Bolaget är en mångårig samarbetspartner till Christian Berner som bearbetar och levererar plast från halvfabrikat till färdig produkt. Kunderna finns inom verkstads- och tillverkningsindustrin, båtindustrin och reklambranschen. Företaget med fem anställda har sitt säte i Partille och hade 2015/2016 en årsomsättning på 6,1 MSEK.

Vi förväntar oss att Christian Berner Tech Trade ska omsätta 435,4 MSEK i år och 453 MSEK nästa. Bolaget handlas till cirka EV/EBIT 7,5x.


 Addnode Group förvärvar EssVision. EssVision är ett programvarubolag med fokus på lösningar för dokument- och ärendehantering, ett område där Addnode Groups affärsområde Process Management är en av de marknadsledande leverantörerna i Sverige. EssVision omsatte 13 MSEK under verksamhetsåret 2015 med en rörelsemarginal på 17 procent. Exempel på kunder som använder bolagets produkter är Täby Kommun, Ystads kommun, Region Jönköpings län och Karlshamn Energi. 

Prognosen är att Addnode växer med 10,6% i år och omsätter 2 102 MSEK. Addnode handlas till ett PE-tal om 15x.


Screening

Vi har även gjort en screening denna vecka på lönsamma bolag som växer med minst 20%. Nedan kan man se resultatet. Använd screenern för att sortera bland bolagen på Introduce.

 


Peter kommenterar

Peter Malmqvist Remium Chefsanalytiker

Peter kommenterar är en ny artikelserie på Introduce där vår chefsanalytiker kommenterar ett börsrelaterat ämne. Denna vecka heter artiklarna: Brexit - finns det ljuspunkter?, Är Brexit ett nytt Lehman Brothers? & Hög- eller lågkonjunktur - vad blir det? 


 Tveka inte höra av er till oss på info@introduce.se för frågor, funderingar och feedback.


Introduce.se är det mest kostnadseffektiva och kompletta IR-verktyget

Introduce-tjänsten består för närvarande av cirka 110 bolag inom midcap- och smallcap-segmentet som är listade/noterade på Nasdaq OMX huvudlista, First North, AktieTorget och NGM. Remiums drivkraft är att hjälpa dessa bolag med att effektivisera kommunikationen med kapitalmarknaden, dels genom plattformen Introduce.se som tillsammans med vårt omfattande distributionsnätverk av partnerkanaler når över en miljon investerare, dels genom investerarträffar. Tillsammans med våra övriga företagstjänster Likviditetsgaranti och Certified Adviser (First North), samt tjänster inom Corporate Finance erbjuder vi ett komplett utbud för våra kunder.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om Introduce och vad vi kan göra för ert bolag.

Erik Rolander
Introduce

Tel. +46 73 956 20 90
erik.rolander@remium.com