UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Småbolagens insiderhandel nära inpå den nya rapportperioden

11:32 / 14 oktober 2013 Article

Fokusbild_insider_pushVarannan vecka publicerar vi en genomgång av den senaste tidens insideraffärer hos de bevakade bolagen på Introduce. Att följa hur insynsregistrerade personer handlar i en viss aktie har historiskt sett visat sig vara ett viktigt analysverktyg. Det brukar sägas att det finns hundra anledningar till en insiderförsäljning medan det bara finns en anledning till insiderköp. Om detta är sant är dock upp till dig som investerare att bestämma.

Vi hämtar på daglig basis (ca 15:00) in insidertransaktioner för samtliga bolag noterade på NASDAQ OMX, Aktietorget samt NGM som bevakas på vår hemsida. För övriga bolag länkar vi till bolagens egna insiderrapportering. I dessa genomgångar kommer vi att välja ut de transaktioner som vi anser är av störst intresse samt skriva en kortare kommentar kring dessa.

I East Capital Explorer har grundaren av East Capital och VD för East Capital Private Equity AB, Kestutis Sasnauskas, köpt 5 345 aktier. Dessutom har styrelseledamot Paul Bergqvist köpt 416 aktier.

I Jays har styrelseledamot Fredrik Vojbacke köpt 1 000 aktier.

I Lagercrantzs pågående incitamentsprogram för chefer och ledande beslutsfattare har följande insynspersoner köpt köpoptioner; affärsområdescheferna för Communications Per Ikov och Kjell Eriksson (12 000 st vardera), VD Jörgen Wigh (25 000 st), affärsområdeschef för Electronics Ulf Gladh (12 000 st), vVD Magnus Söderlind (16 000 st), CFO Bengt Lejdström (16 500 st) , affärsområdeschef för Mechatronics Sten Alfredsson (12 000 st) och affärsområdeschef för Niche Products Jonas Ahlberg (18 000 st).

Under vår mätperiod har följande insynspersoner i Opus Group köpt teckningsoptioner i bolagets senaste optionsprogram; finansdirektör Annica Lindström (200 000 st), koncernredovisningschef Bernice Wellsted (50 000 st, IR-ansvarige Peter Stenström (50 000 st) samt försäljningschef inom Opus Equipment Henrik Jörgensen (25 000 st).

I Sportamore har storägaren J3 Brunkeberg Invest AB, som ägs gemensamt av styresleordförande Jan Friedman, marknadschef Joakim Friedman och VD Johan Ryding, köpt 68 948 aktier, med ett totalt innehav om 1 048168 aktier. Jan Friedman har även ökat på sitt egna innehav och köpt totalt 69 713 aktier vid två olika tillfällen under vår mätperiod, med ett totalt eget innehav om 495 460 aktier.  Dessutom har styresleledamot Håkan Lindström ökat på sitt innehav och köpt 49 556 aktier (totalt innehav 882 297 aktier).