UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Teknisk analys Guld - Ny trend

14:18 / 8 april 2016 Article

Introduce.se försöker uppmärksamma olika tekniska grafer som kan vara av intresse för er besökare, detta genom att till exempel göra en teknisk analys av ett index, en valuta eller råvara. Tanken är att ge dig som besökare ett annat tekniskt perspektiv än det som framkommer i bolagens egna tekniska analyser.

(Veckograf)

Guldet har sedan 2012 varit i negativ trend. Den senaste turbulensen i marknaden har nu lett fler investerar till guldet för en ’’säker’’ investering. Till följd av detta så har råvaran fått en kraftig uppgång. Handeln skedde tidigare i en negativ trendkanal. Kursen har nu brutit upp och noteras kraftigt över taket i trendkanalen. MA50 har även tidigare agerat som ett starkt motstånd, guldet har sedan februari månad noterats över MA50. MACD har även etablerat en nivå över noll, detta har inte hänt sedan januari 2013. RSI noteras nu på 75 vilket indikerar att råvaran är stark. Lägre noteringar i USD kommer även gynna guldet då råvaran handlas i dollar. Här kan du läsa vår senaste tekniska analys för USD/SEK.

Närmsta motstånd noteras på 1370 samt 1329 i form utav 38,2 % fib-nivån samt MA200. Närmsta stöd noteras på 1193 (38,2% fib-nivå), 1167 (50% fib-nivå) samt 1141 (61,8% fib nivå). Kursen ser väldigt stark ut och den korta trenden är tydligt positiv. En rekyl ner kan behövas, ovanstående fib-nivåer kan användas för köpare att utöka sin position. En etablering över 1370 kan indikera att guldet är på väg att göra nya ATH. 

[Klicka på bilden för en förstoring]