UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Teknisk analys - USD/SEK potentiellt trendskifte

16:19 / 18 mars 2016 Article

Introduce försöker uppmärksamma olika tekniska grafer som kan vara av intresse för er besökare, detta genom att till exempel göra en teknisk analys av ett index, en valuta eller råvara. Tanken är att ge dig som besökare ett annat tekniskt perspektiv än det som ofta framkommer i bolagens egna tekniska analyser.

(Månadsgraf)

USD/SEK visar teknisk svaghet. Samtliga indikatorer varnar för nedgång. I januari månad så fick vi en negativ MACD-korsning, denna rörelse har tidigare varnat oss för en nedgång i valutan. Momentum varnar för ett trendskifte till nedsidan vilket den även gjorde 2001, 2005 och 2009.

RSI har nu etablerat en lägre notering vilket tyder på att styrkan i USD/SEK är svag. Bevaka om MA10 korsar MA20 i en nedåtgående trend, detta kan vara startskottet till att trenden vänder sig åt nedsidan. Denna graf ger ett tydligt exempel om hur RSI kan användas. Om vi hade köpt valutan första gången RSI noterades över 70 (sep 2014, nov 2008, feb 2006 och aug 2000) och sen senare sålde första gången RSI hamnade under 70 (dec 2015, juli 2009, mars 2006 och dec 2000) så hade skillnaden i snitt varit cirka 5 %.

(Klicka på bilden för en förstoring)