Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Studsvik

Studsvik

Studsvik och Westinghouse samarbetar om avveckling av kärnkraftverk

08:01 / 16 August 2012 Studsvik Press release

Studsvik och Westinghouse har tecknat ett samarbetsavtal om avveckling av kärnkraftverk. Samarbetet avser Europa med initialt fokus på Tyskland och Sverige. Parterna kommer gemensamt att erbjuda tjänster inom hela avvecklingsområdet. Samarbetet marknadsförs under varumärket, ndcon, Nuclear Decommissioning Consortium by Studsvik and Westinghouse.

De första kärnkraftverken i Europa byggdes för 50 år sedan, och flera av dessa närmar sig slutet av den planerade drifttiden. Därutöver har i vissa fall politiska beslut förkortat kärnkraftverks drifttid. Tyskland har beslutat att fasa ut samtliga 17 kärnkraftsreaktorer fram till 2022. Åtta av dessa stängdes i mars 2011. Sammantaget innebär detta att ett stort antal kärnkraftverk i Europa kommer att avvecklas och nedmonteras under de kommande 15 till 20 åren.

"Studsvik har redan idag en stark position i Europa, med ett brett tjänsteutbud som täcker hela livscykeln för kärnkraftverk och andra kärntekniska anläggningar. Genom att vi tillsammans med världsledande Westinghouse etablerar det här nära samarbetet kompletterar vi Studsviks kompetensområden med alla tjänster som krävs för att erbjuda nyckelfärdiga lösningar vid avveckling av kärnkraftverk", kommenterar Anders Jackson, koncernchef & VD, Studsvik.

"Westinghouse har planerat och genomfört den här typen av tjänster i Spanien, Sverige, Tyskland och andra länder - vart och ett med olika regelverk och reaktordesign. Avtalet med Studsvik innebär att vi sammanför våra kompetenser inom avvecklingsområdet och skapar ett serviceerbjudande och en erfarenhetsbank som kommer att bidra till våra kunders framgång", kommenterar Yves Brachet, president för Westinghouse i Europa, Mellanöstern och Afrika.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Anders Jackson, koncernchef och VD, Studsvik, 0155-22 10 82, eller Dr. Stefan Berbner, VD, Studsvik GmbH & Co. KG, +49 7231 58 695 11

Kort om Studsvik Studsvik vänder sig till den internationella kärnkraftsindustrin med kvalificerade tjänster inom avfallshantering, avveckling, teknik- och underhållstjänster samt driftoptimering. Företaget har 60 års erfarenhet av kärnteknik och tjänster i radiologisk miljö. Studsvik är en ledande leverantör på en marknad i stark tillväxt. Verksamheten bedrivs i segmenten Sverige, Storbritannien, Tyskland, USA och Global Services. Studsvik har 1 100 anställda i 7 länder och företagets aktier är noterade på NASDAQ OMX Stockholm.

Kort om Westinghouse Westinghouse Electric Company, ett företag inom Toshiba Corporation (TKY: 6502), är pionjär i världen inom nukleär energi och ledande leverantör av produkter och teknologier till kärnkraftverk i världen. Westinghouse levererade världens första tryckvattenreaktor 1957 i Shippingport, Pennsylvania, USA. Idag utgör Westinghouse teknologi grunden i uppskattningsvis hälften av världens kärnkraftsanläggningar och över 50 procent i Europa.

Med över 50 års global erfarenhet från att tillhandahålla produkter och service till kärnkraftsindustrin har Westinghouse en erkänd position som leverantör av nukleära tjänster, inklusive innovativ anläggningsdesign och tillverkning. Westinghouse erbjuder sina kunder både expertis och erfarenhet, utifrån sin integrerade arbetsmetod, och stödjer alla faser i projekt, från koncept till licensiering, implementering och övervakning av arbetet.

Studsvik offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 16 augusti 2012, kl 08:00.

www.studsvik.se

Pressmeddelandet som PDF: hugin.info/131689/R/1634308/524700.pdf

This announcement is distributed by Thomson Reuters on behalf of Thomson Reuters clients. The owner of this announcement warrants that: (i) the releases contained herein are protected by copyright and other applicable laws; and (ii) they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein. Source: Studsvik AB via Thomson Reuters ONE


http://www.studsvik.se/

Studsvik AB

Show as PDF