UPCOMING EVENTS

We arrange several open investor events with our covered companies each year. Please subscribe to get information about our upcoming Introduce events. 

Sign up >

Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Coverage

Teknisk analys OMXS30 - Agerar MA200 stöd?

17:07 / 28 juli 2017 Article

Introduce försöker uppmärksamma olika tekniska grafer som kan vara av intresse för er besökare, detta genom att till exempel göra en teknisk analys av ett index, en valuta eller råvara. Tanken är att ge dig som besökare ett annat tekniskt perspektiv än det som ofta framkommer i bolagens egna tekniska analyser.


Sedan Brexit förra året har trenden i OMXS30 varit tydlig, där indexet stigit med ca 25% från botten till nuvarande nivåer. Indexet har dessutom handlats över MA200 under större delen av tiden, men noterar idag för första gången på länge nivåer under detta trögrörliga medelvärde. Den initiala nedgången påbörjades i samband med punktering av en stigande stödlinje, vilken sedan testades av i mitten av juli, men utan framgång då indexet igen föll på nytt. Detta effektuerade en så kallad ”kiss and die”-formation, något som utgör en negativ signal enligt teknisk analys. Dessutom föll OBV-indikatorn igenom sitt medelvärde (den röda linjen) i anknytning till denna formation.

Om indexet nu stänger samt etablerar sig nedanför MA200 är det en indikation på att den positiva trenden kan vara på väg att vända. Det första stödet hittas då på 1500-nivån och därefter vid botten i november i samband med presidentvalet i USA, kring 1392.

Skulle OMXS30 istället vända upp från rådande nivåer är det möjligt att indexet i första hand återigen kommer testa av 1600 punkter. Ett utbrott upp igenom detta motstånd indikerar att indexet ytterligare en gång kan nå årets högsta nivåer kring 1657 punkter.

Motstånd: 1600 / 1657
Stöd: 1500 / 1392