Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

SinterCast tillsätter ny Operations Director

14:00 / 20 September 2023 SinterCast Press release

Pressmeddelande
För omedelbar distribution

[Stockholm, 20 september 2023] – SinterCast är glada att annonsera rekryteringen av Dr Vítor Anjos, som kommer att tillträda den 1 januari 2024 som Operations Director. Hans tillsättning förstärker den verkställande ledningen och skapar en intern möjlighet inför den framtida successionen av nuvarande vd och koncernchef, Dr Steve Dawson.

Dr Anjos, en portugisisk medborgare född 1982, kommer till SinterCast som specialist inom företagets kärnverksamhet; processtyrning av gjutjärn. Senast har han tjänstgjort som Chief Operations Officer vid AAPICO Águeda järngjuteri i Portugal där han varit ansvarig för produktion och kvalitet, samt aktivt deltagit i affärsutveckling. Samtidigt är han General Manager för Centre for Innovation and Technology N Mahalingham (CITNM) i Portugal, med fokus på innovation och tekniköverföring till bil- och gjuteriindustrin.
Med betydande internationell erfarenhet inom gjuteri- och fordonsindustrin kommer Dr Anjos inledningsvis att fokusera på pågående tekniska projekt, den dagliga verksamheten, samt budskap för investerare och i hållbarhetsfrågor. Med erhållen doktorsexamen inom stelningsmekanismen av gjutjärn och termisk analys vid universitetet i Duisburg-Essen i Tyskland, talar Dr Anjos flytande tyska, portugisiska, spanska och engelska.

”Jag har varit en beundrare av SinterCast och dess ledande roll inom utveckling, främjande och tillämpning av kompaktgrafitjärn (CGI) sedan jag började inom gjuteriindustrin 2007. Det är en ära för mig att nu rekryteras till företaget och deltaga i den fortsatta affärstillväxten samt utveckling av nya tillämpningar och nya kunder", säger Dr Vítor Anjos. "Jag tror på förbränningsmotorns långsiktiga framtid och jag är stolt över den roll som CGI och gjuteriindustrin kan spela för att förbättra bränsleeffektiviteten och minska koldioxidutsläppen. Jag ser fram emot att ansluta mig till SinterCast nästa år och arbeta tillsammans med Steve och teamet – och kunderna – för att bygga vidare på företagets redan uppnådda framgångar.”

"Vítor känner till SinterCast. Han känner till vår teknologi, han känner till vår bransch, och han känner till våra gjuteri- och OEM-kunder. Han känner också många av våra medarbetare, efter att ha arbetat tillsammans med SinterCast i forskningsprojekt vid CITNM. Som teknik och innovationsentusiast, är jag övertygad om att han kommer att vara en utmärkt förstärkning till vårt team", säger Dr Steve Dawson, vd och koncernchef för SinterCast. "Jag är glad att få introducera Vítor och välkomna honom till vår verkställande ledning. Jag ser fram emot ett nära samarbete med honom och att dela med mig av min tjugoåriga erfarenhet som VD. Vi har en fantastisk teknologi, ett fantastiskt team och en fantastisk framtid. Jag är glad att Vítor kommer att vara en viktig del av den framtiden."

För mer information:

Dr Steve Dawson
Vd och Koncernchef
SinterCast AB (publ)
Tel: +44 771 002 6342
e-post: steve.dawson@sintercast.com

SinterCast® är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). CGI-egenskaperna möjliggör förbättrade transportlösningar, ökad effektivitet och minskade koldioxidutsläpp i personvagnar, tunga fordon och industriell kraft. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även spårbarhetsteknologierna SinterCast Ladle Tracker® och SinterCast Cast Tracker®, för att förbättra produktionseffektivitet och spårbarhet 4.0 inom flera olika applikationer. SinterCast har 57 installationer i 13 länder och är noterat vid Nasdaq Stockholm, Small Cap, (SINT). För mer information: www.sintercast.com

SLUT

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/