Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Teksid beställer SinterCast Ladle Tracker® -teknologi

16:30 / 5 July 2022 SinterCast Press release

[Monclova, Torino och Stockholm, 5 juli 2022] – Teksid-gruppen, en SinterCast-licenshavare sedan 2002 för produktion av kompaktgrafitjärn (CGI), har beställt ett automatiserat Ladle Tracker-system från den svenska processtyrningsspecialisten SinterCast. Enligt villkoren i avtalet kommer SinterCast Ladle Tracker® att installeras vid Teksid-gjuteriet i Monclova, Mexiko. Installationen kommer att tas i drift under hösten 2022.

Utifrån den nuvarande CGI-produktionen i Monclova utvecklade Teksid och SinterCasts ingenjörer en skräddarsydd Ladle Tracking-lösning för att passa layouten, processflödet och produktionskraven. Systemet innefattar spårning vid sex positioner inom processflödet – ugnstappning, två trådbehandlingsstationer, två temperaturkontrollstationer och automatiserad fyllning av form – plus en sjunde spårningsenhet i området för skänkreparation. Systemet kommer att övervaka och styra produktionen av både CGI och gråjärn för att säkerställa att varje skänk klarar varje steg i produktionsprocessen och för att tillhandahålla spårbarhet 4.0 av den flytande metallprocessen. Den sjunde spårningsenheten i skänkens reparationsområde kommer att kvantitativt mäta åldern på varje skänkfoder i termer av dagar, heta metallcykler och den ackumulerade tiden för exponering av flytande järn för att optimera schemaläggning och kostnadseffektivitet för skänkunderhåll och nyinfodring.

“Efter en omfattande utvärdering av SinterCast spårbarhetsteknologier har vi beslutat att integrera Ladle Tracker-systemet i våra tillverknings- och kvalitetssystem. Denna integration kommer att ge nya insikter och nya möjligheter för oss att ytterligare optimera våra processer”, säger Armando Garza, vd för Teksid Monclova. “Ladle Tracker-teknologin överensstämmer med vårt långvariga etos att fler mätningar innebär mer styrning, mer effektivitet och högre lönsamhet. Vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med SinterCast för att identifiera ytterligare processtyrnings- och spårbarhetslösningar för våra processer och våra produkter.”

“Vår Ladle Tracker-teknologi gör det möjligt för gjuteriet att mäta och styra varje steg av gjuteriets flytande metallprocess, vilket ger spårbarhet 4.0 till gjutericheferna och trygghet för gjuterikunderna”, säger Dr. Steve Dawson, vd och koncernchef för SinterCast. “Monclova-ordern representerar den sjunde installationen av våra spårbarhetsteknologier. Med denna första spårbarhetsinstallation inom Teksid-gruppen är vi glada över att integrera vår teknologi och att utforska ytterligare möjligheter att bidra till deras processoptimering.”

För mer information:

Mr. Armando Garza
CEO
Teksid Monclova
E-post: armando.garza@teksid.com
Tel: +52 866 1153063
Dr Steve Dawson
President & CEO
SinterCast AB (publ)
E-post: steve.dawson@sintercast.com
Tel: +44 771 002 6342

Teksid, en medlem av Stellantis Group, driver järngjutningsanläggningar i Mexiko, Polen och Kina; aluminiumgjutningsanläggningar i Italien och Brasilien och magnesiumgjutningsanläggningar i Frankrike. Teksid är en mångårig ledare inom den globala gjuteriindustrin med 7 000 anställda, banbrytande automatisering och ständig uppdatering av teknologier för att höja kvalitetsstandarden. Teksid samarbetar nära sina kunder inom fordons- och industrifordonssektorerna för att utveckla produkter som uppfyller deras specifika behov. För mer information:www.teksid.com

SinterCast® är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). CGI-egenskaperna möjliggör förbättrade transportlösningar, ökad effektivitet och minskade koldioxidutsläpp i personvagnar, tunga fordon och industriell kraft. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även spårbarhetsteknologierna SinterCast Ladle Tracker® och SinterCast Cast Tracker®, för att förbättra produktionseffektivitet och spårbarhet 4.0 inom flera olika applikationer. SinterCast har 55 installationer i 14 länder och är noterat vid Nasdaq Stockholm, Small Cap, (SINT). För mer information: www.sintercast.com

- SLUT -

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/