Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

WHB Automotive beställer utökad kunddemonstration för SinterCast processtyrningsteknologi

13:00 / 29 August 2019 SinterCast Press release

  • SinterCast System 4000 för installation vid WHB-gjuteriet i Curitiba, Brasilien
  • Process- och marknadsutveckling för motorblock och cylinderhuvuden i CGI
  • Utökad provperiod med köpoption under det första kvartalet 2020

[Curitiba och Stockholm, 29 augusti 2019] - WHB Automotive S.A., en ledande oberoende leverantör av fordonskomponenter i Brasilien, har beställt en utökad kunddemonstration av SinterCast processtyrningsteknologi för produktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Enligt avtalsvillkoren kommer SinterCast under det fjärde kvartalet 2019 att, för en 120-dagarsperiod, installera ett System 4000 processtyrningssystem vid järngjuteriet hos WHB i Curitiba, Brasilien. Kunddemonstrationen kommer att möjliggöra för WHB att etablera en gedigen produktionsprocess för CGI och att tillhandahålla gjutgodsprov av motorblock och cylinderhuvuden i CGI till den globala industrin för personvagnar, tunga fordon och industriell kraft. När kunddemonstrationen avslutas förbehåller sig WHB rätten att utnyttja en köpoption för att förvärva System 4000 och att upprätta en serieproduktionslicens för högvolymproduktionen av SinterCast-CGI. Kunddemonstrationen planeras avslutas under det första kvartalet 2020.

"Kunddemonstrationen med SinterCast CGI processtyrningsteknologi är ett till viktigt steg för WHB som en ledande leverantör av teknologi, lösningar och kundanpassade komponenter för fordonsindustrin och industriell kraft", konstaterar WHB Automotives Executive Board of Directors. "Vårt införande av SinterCast-teknologin kommer att ge omedelbart förtroende för vår förmåga att producera kompaktgrafitjärn. Vi ser fram emot att installera System 4000 och att leverera avancerade motorblock och cylinderhuvuden i CGI före årsskiftet, och att arbeta tillsammans med våra befintliga och potentiella OEM-kunder för att utveckla och utöka möjligheterna för CGI på den globala marknaden. "

"Beställningen från WHB markerar den första installationen av SinterCast System 4000 - vår fjärde generationens processtyrningsteknologi - som lanserades på fackgjuterimässan GIFA i juni 2019, och fortsätter på den starka medgången i installationer som vi etablerade under första halvåret" sa Dr. Steve Dawson, VD och koncernchef för SinterCast. "För att öka vår förmåga att tillgodose den växande efterfrågan på motorblock och cylinderhuvuden i CGI ser vi fram emot att stödja implementeringen av en gedigen CGI-process vid WHB och att stödja marknadsutvecklingen för CGI tillsammans med WHB."

WHB är ett brasilianskt företag med huvudkontor i Curitiba, Brasilien. Från sina produktionsanläggningar i Brasilien producerar företaget gjutgods för OEM-tillverkare, av Tier 1 och Tier 2, av stålsmide, gjutjärn och aluminium, inklusive färdigbearbetning, för de inhemska och internationella marknaderna. Med en kapacitet på 250 000 ton gjutjärn per år, inklusive en kapacitet på 150 000 ton motorblock och cylinderhuvuden; en kapacitet på 12 000 ton aluminiumgjutning per år; en kapacitet på 10 000 ton stålsmide per år; och med mer än 700 CNC-maskiner har WHB varit en grundpelare inom precisionsbearbetade produkter för den brasilianska fordonsmarknaden sedan grundandet 1993. Med sin moderna utrustning och anläggningar, som är strategiskt belägna nära hamnar i Curitiba (södra Brasilien) och Recife (nordöstra Brasilien), i kombination med innovativ teknologi och en mycket skicklig och motiverad arbetsstyrka, är WHB förberedd på ytterligare tillväxt på den internationella marknaden.

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med ungefär dubbelt så hög utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCast-teknologin används för produktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för personvagnar, motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon, samt motorkomponenter inom industriell kraft för användning inom lantbruk, marint, lokomotiv, off-road och stationära motorer. SinterCast stödjer serieproduktion av komponenter som gjuts i vikter från 2.7 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även en serie spårbarhetsteknologier, SinterCast Ladle Tracker®, Cast Tracker™ och Operator Tracker™, för att förbättra processtyrning, produktivitet och spårbarhet inom flera olika applikationer. SinterCast har 55 installationer i 14 länder och är noterat vid Nasdaq Stockholm, Small Cap, (SINT). För mer information: www.sintercast.com

                                                                                              SLUT

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/