Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

ASIMCO International Casting Co., Ltd. (Shanxi) antar SinterCasts processtyrningsteknologi

09:14 / 17 June 2015 SinterCast Press release

 
  • SinterCast System 3000 Plus kommer att installeras i ASIMCO Shanxi-gjuteriet
  • Produktion av motorkomponenter i  CGI planerad för tunga fordon
  • Fortsatt tillväxt i Asien, med 18 installationer i Kina, Korea och Japan

[Shanxi och Stockholm, 17 juni 2015] -ASIMCO International Casting Co., Ltd. (Shanxi), en ledande oberoende koncern för fordonskomponenter i Kina, har ingått ett teknologileveransavtal med den svenska processtyrningsspecialisten SinterCast för produktutveckling och serieproduktion i kompaktgrafitjärn (CGI). Enligt avtalsvillkoren ska SinterCast installera ett processtyrningssystem, System 3000 Plus, i ASIMCO-gjuteriet i Shanxi, Kina, samt ge tekniskt stöd för att etablera en stabil serieproduktionsprocess för CGI. Med planerad driftsättning under 2015, kommer System 3000 Plus att styra CGI-processen vilken innefattar den patenterade termiska analysen, den automatiska återkopplingen till basbehandlingen med tråd samt optimeringen av magnesium och ympmedeltillsatser före gjutningen.    

"Installationen av SinterCasts teknologi i vårt gjuteri för motorblock och cylinderhuvuden i Shanxi, markerar ytterligare ett viktigt steg för ASIMCO som en ledande leverantör av komponenter till bilar och tunga fordon" säger Mr Tian, Guozhu, General Manager of ASIMCO International Casting Co., Ltd. (Shanxi). "Det globala erkännandet av SinterCasts varumärke ger en omedelbar trovärdighet av ASIMCOS CGI-kapacitet och ger tillsammans med SinterCasts pålitliga teknologi och tekniska erfarenhet en stabil plattform för ASIMCO att tillgodose den växande efterfrågan på CGI i Asien."

"Installationen hos ASIMCO blir vår tionde i Kina och vår artonde i Asien, och den breddar vår lokala närvaro och stärker vårt varumärke, samt ökar vår möjlighet att stödja CGI-serieproduktionsbehovet på den viktiga asiatiska marknaden " säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. "Sedan lanseringen av vår System 3000 Plus-teknologi 2011, har mer än två tredjedelar av våra serieproduktionsinstallationer utförts med den utökade processeffektiviteten som den automatiska basbehandlingsprocessen ger, tillsammans med säkerheten i vår patenterade processtyrningsstrategi för mätning och korrigering. Vi är glada att stödja ASIMCO med denna klassledande teknologi."

För mer information:

Dr Steve Dawson
Vd
Tel:  +46 8 660 7750
E-post: steve.dawson@sintercast.com

ASIMCO Technologies ("ASIMCO"), grundat 1994, moderbolag till ASIMCO International Casting Co., Ltd. (Shanxi), har blivit en av de största oberoende koncernerna för utländska fordonskomponenter i Kina. De tillverkar en mängd olika produkter, såsom drivlinekomponenter, bränsleinsprutningssystem, chassikomponenter, generatorer och NVH-produkter (motor-, växellådsfästen etc). Med huvudkontor i Beijing, har ASIMCO för närvarande nio större verksamheter och 800 servicestationer i Kina. ASIMCO har även försäljning skontor i USA, Europa och Japan. Baserat på sina varierande produktkategorier har ASIMCO etablerat sju oberoende F&U-center för att kontinuerligt förbättra sin produktutveckling och kundsupportkapacitet.

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med en ungefärlig dubbel  utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. Med 43 installationer i 12 länder används SinterCasts teknologi, för storvolymsproduktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCasts komponenter i serieproduktion gjuts i storlekar  från 2 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. SinterCast-aktien är noterad hos NASDAQ OMX Stockholm på Small Cap-listan (Stockholmsbörsen: SINT). För mer information: www.sintercast.com

SLUT

Press Release PDF

--
This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: SinterCast via Globenewswire

HUG#1929079
GlobeNewswire

This information was distributed by GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/