Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Japanskt gjuteri antar SinterCast processtyrningsteknologi

08:02 / 5 March 2015 SinterCast Press release

   

  • SinterCast Mini-System 3000 kommer att installeras hos ett gjuteri för tunga fordon
  • Produktutveckling av motorblock och cylinderhuvuden i kompaktgrafitjärn
  • Tredje SinterCast-installationen i Japan och den sjuttonde i Asien

[Stockholm, 5 mars 2015] -Ett ledande japanskt järngjuteri, specialiserade på produktion av motor-komponenter för tunga fordon och entreprenadfordon, har beställt en SinterCast processtyrningsinstallation för oberoende produktutveckling i kompaktgrafitjärn (CGI). På kundens och gjuteriets egen begäran måste detaljinformation om installationen och produktutvecklingen hållas konfidentiell. Enligt avtalsvillkoren kommer SinterCast att installera ett Mini-System 3000 med tillhörande kringutrustning, samt ge teknisk support. Mini-System 3000, som planeras att installeras under det första kvartalet 2015, kommer att möjliggöra för gjuteriet och slutkunden att accelerera det pågående utvecklingsarbetet av motorblock och cylinderhuvuden i CGI, för användning i tunga väg- och terrängfordon.

"Den här installationen är särskilt givande för SinterCast. Vi har under många år aktivt stöttat CGI-utvecklingen hos gjuteriet och slutkunden och vi har haft goda relationer på både operativ och ledningsnivå. Vi är glada att detta stöd och förtroende har lett till en ny installation och att den har etablerat vår partner som ledande i Japan inom utveckling av SinterCast-CGI-motorer för tunga fordon" säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. "Den här senaste installationen innebär vår tredje installation i Japan, och vår sjuttonde installation i Asien, vilket utvidgar vår närvaro och förstärker vårt varumärke, samt ökar våra möjligheter att stödja framtida behov av CGI på den viktiga asiatiska marknaden."

För mer information:

Dr Steve Dawson
Vd
Tel:  08 660 7750
E-post: steve.dawson@sintercast.com

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med en ungefärlig dubbel utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCasts teknologi, som är installerad i 42 gjuterier i 12 länder, används för storvolymsproduktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCasts komponenter i serieproduktion gjuts i storlekar från 2 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. SinterCast-aktien är noterad hos NASDAQ OMX Stockholm på Small Cap-listan (Stockholmsbörsen: SINT). För mer information: www.sintercast.com

SLUT

Press Release PDF

--
This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: SinterCast via Globenewswire

HUG#1899569
GlobeNewswire

This information was distributed by GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/