Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Midsona

Midsona

Midsona förvärvar Dalblads

15:00 / 17 December 2012 Midsona Press release

Midsona har avtalat om förvärv av Dalblads Nutrition AB, en välkänd aktör inom sport nutrition. Säljare är Dalblads Nutrition Holding AB samt Bematec AB.

Dalblads har cirka 20 anställda och tillverkar och marknadsför högkvalitativa kosttillskott riktade till idrottare under de egna varumärkena Dalblads och Pepti Power. Produkterna används av såväl vardagsmotionären som elitidrottaren. Bolaget har sitt säte i Stenkullen.

2011/2012 omsatte Dalblads 51 Mkr med ett normaliserat EBIT-resultat på cirka 5 Mkr.

Förvärvet som görs på skuldfri basis (enterprise value) väntas få en positiv effekt på Midsonas rörelsemarginal och avkastning. Köpeskillingen uppgår till 35 Mkr. Tillträde beräknas ske innan årsskiftet 2012/2013.

"Midsonas vision är att bli ledande inom hälsa och välbefinnande i Norden och förvärvet av Dalblads ligger helt i linje med denna vision. Förvärvet etablerar Midsona i det expansiva segmentet för sports nutrition-produkter. Vi ser vissa kostnadssynergier men framförallt ser vi goda möjligheter till ökad försäljning av Dalblads produkter genom att utnyttja Midsonas marknadskraft. Vi är väldigt glada att kunna hälsa Dalblads välkomna till Midsonakoncernen", säger Peter Åsberg, koncernchef för Midsona.

"Midsona och Dalblads är en bra kombination. Jag ser stora framtida möjligheter och ser fram emot ett nära samarbete med Midsona.", säger Gunnar och Martin Dalblad, som är grundare av Dalblads.

För mer information vänligen kontakta: CFO och IR-ansvarig: Lennart Svensson, +46 (0) 76 774 33 04

Informationen i detta pressmeddelande är sådan som Midsona AB skall offentligöra enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 17 december 2012 kl 15.00.

Om Midsona AB Midsona har en stark position på den nordiska marknaden med flera egna välkända varumärken inom områdena kost och hälsa, naturläkemedel, förkylning samt hygien. Koncernen representerar även ett antal internationellt etablerade varumärken. Produkterna säljs via dagligvaruhandeln, apoteken, hälsofackhandeln samt via postorder och internet. Våra prioriterade varumärken: Friggs, MaxMedica, Miwana, MyggA, Naturdiet, Tri Tolonen och Vitalas. Midsona omsatte 1 174 Mkr år 2011. Midsona-aktien (MSON) är noterad på Stockholmsbörsen, Nordiska listan, Mindre bolag. Läs mer om Midsona på www.midsona.comDenna information skickades av Cision www.cisionwire.se
http://www.cisionwire.se/midsona-ab/r/midsona-forvarvar-dalblads,c9350159

Följande filer finns att ladda ned:
http://mb.cision.com/Main/171/9350159/77673.pdf

Show as PDF