Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Midsona

Midsona

Midelfart Sonesson lanserar ny avsvällande nässpray utan biverkningar

08:07 / 3 October 2007 Midsona Press release

Renässans Plus+ lanseras i Norden

Midelfart Sonessons dotterbolag Miwana lanserar i höst Renässans Plus+, en ny effektiv produkt mot nästäppa, helt utan biverkningar. Renässans Plus+ kommer att finnas på apotek i hela norden.

Allt fler överförbrukar avsvällande läkemedel för att bli av med sin nästäppa. Överförbrukningen ökar trots upprepade varningar från läkare och annan expertis om max 10 dagars förbrukning. Preparaten drar samman blodkärlen i näsan och en långtidsanvändning leder ofta till en kronisk nästäppa, rhinitis medicamentosa, med plågsamma besvär som sömnstörningar, trötthet, luktbortfall, muntorrhet mm.

Renässans Plus+ är en naturlig produkt med samma salthalt som i världshaven, 3,5 %. Nässprayen är hyperton dvs salthalten är högre än kroppsvätskans och verkar genom att dra ut vätska ur slemhinnan. Renässans Plus+ sväller av slemhinnan utan biverkningar eller risk för beroende. Studier har visat att Renässans Plus+ är effektiv mot nästäppa vid såväl förkylning som allergi. Produkten rekommenderas också vid s.k. graviditetstäppa. Renässans Plus+ är ett skonsamt och naturligt alternativ till alla näsprodukter med avsvällande medel.

Renässans Plus+ är registrerad som medicinteknisk produkt och kommer i första hand att finnas för försäljning på apotek men produkten är även förberedd för en utvidgad distribution till dagligvaru-och fackhandel.

Malmö den 3 oktober 2007

Midelfart Sonesson AB

För information:

Lars Skoglund VD Miwana AB, tfn 0705-786566 Lennart Nylander VD Midelfart Sonesson AB, tfn 0705-595099

www.miwana.se www.midelfartsonesson.com

Miwana AB är ett tillverkande medicintekniskt företag med verksamhet i Gällivare sedan 1987. Företaget ingår i Midelfart Sonesson koncernen och utvecklar, producerar och marknadsför egna näs- och ögonprodukter på den europeiska marknaden. Produkterna är baserade på naturliga råvaror och avsedda för egenvård. Miwanas kärnverksamhet är att tillsammans med svenska öron/näsa/halsläkare och andra specialister ta fram produkter avsedda för att förbättra näsans funktion hos barn och vuxna.

Show as PDF