Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Midsona

Midsona

Naturapoteket öppnar ny conceptbutik på Center Syd i Löddeköpinge

08:41 / 24 November 2004 Midsona Press release

I väntan på EG-domstolens beslut i frågan om det svenska apoteksmonopolets ensamrätt på försäljning av receptfria läkemedel förbereder sig egenvårdsföretaget Wilh. Sonesson på en möjlig avreglering.

Wilh. Sonesson äger butikskedjan Naturapoteket som sedan starten för ett tiotal år sedan utvecklats till Sveriges största integrerade hälsofackkedja med 53 egna butiker från Umeå till Malmö. I veckan öppnade Naturapoteket en helt ny conceptbutik bredvid Apoteket på Center Syd.

- Att ligga bredvid Apoteket tror vi kan vara en fördel för våra kunder. Trenden är idag att kunden blir mer aktiv och söker kunskap om hälsa hos olika källor. Vi tror att kunderna upptäcker att Naturapoteket kan vara ett alternativ till Apoteket när det gäller vissa egenvårdsprodukter, säger Bo Håkansson, VD på Wilh. Sonesson.

Naturapoteket har en tydlig image som är resultatet av ett konsekvent varumärkesarbete. Logotyp, inredning, sortiment och välutbildad personal bildar grunden för Sveriges största integrerade hälsofackkedja. Den nya conceptbutiken har en försäljningsyta på 100 m² och ett noga utvalt egenvårdssortiment. Sortimentet består bland annat av cirka 200 väldokumenterade produkter under Naturapotekets eget varumärke. Naturapoteket är förberett på försäljning av receptfria läkemedel.

- Självklart ser vi positivt på möjligheterna med att sälja receptfria läkemedel på Naturapoteket, säger Wilh. Sonessons VD Bo Håkansson. En avreglering skulle göra det möjligt att göra alla egenvårdsinköp på Naturapoteket. Det skulle stärka vår position på den svenska egenvårdsmarknaden och öka möjligheterna att utveckla Naturapoteket ytterligare.

Lund den 24 november 2004

Wilh. Sonesson AB (publ)

Vid frågor kontakta: Bo Håkansson, VD Tfn: + 46 46 280 81 00 Mobil: + 46 705 98 57 22 E-mail:

Om Wilh. Sonesson AB Wilh. Sonesson är ett av de ledande egenvårdsföretagen på den nordiska marknaden. Vår affärsidé är att erbjuda väldokumenterade produkter som förbättrar människors hälsa och välbefinnande. Läs mer på www.wilhsonesson.com

Show as PDF