Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Generic

Generic

Rekordökning av fastnätsSMS – växer snabbare än SMS

11:39 / 26 January 2010 Generic Press release

Under nyårsafton och nyårsdagen ökade antalet skickade SMS till det fasta nätet med 34% jämfört med samma period året innan. Det är dubbelt så stor ökning jämfört med ökningen av SMS-trafiken till det mobila nätet som enligt de stora operatörerna ökade mellan 10-15%. En halv miljon användare har nu upptäckt möjligheten att skicka SMS till det fasta nätet.

- Detta är ett tydligt exempel på att marknaden för fastnätsSMS* börjar ta fart. Nästa steg är nu att erbjuda fastnätsSMS-tjänster till de företag som går över till mobila växellösningar med fasta nummer i mobilen och de konsumenter som i allt större utsträckning flyttar sina hemnummer till mobilen, säger Johan Ågren, VD för Generic Mobile.

*fastnätsSMS innebär möjligheten att skicka ett SMS till och från nummer i det fasta nätet. Om mottagaren har en SMS-förberedd DECT-telefon kommer textmeddelandet att visas i telefonens display och mottagaren kan även svara på SMS:et. Om mottagaren har ett fastnätsnummer i mobilen finns nu även möjlighet att ta emot meddelandet som SMS på det fasta numret. I annat fall kommer SMS:et att läsas upp. Mer information om tjänsten och vilka operatörer som stödjer den finns på: www.hemsms.se


För ytterligare information och frågor, kontakta: Johan Ågren, VD Generic Mobile, tel: 08-601 38 00, www.genericmobile.se

Om Generic Mobile: Telekomoperatören Generic Mobile, en del av IT- och telekomgruppen Generic Sweden AB (publ.), är specialiserad på meddelandetjänster. Så gott som alla Sveriges räddningstjänster, landsting, polisen och privata larmföretag använder Generic Mobiles lösningar för sin verksamhetskritiska kommunikation. Generic Mobile driver meddelandetjänsten Minicall med ca 50 000 kunder. Dessutom erbjuder företaget SMS för fastnätstelefoner. Generic har cirka 130 anställda och aktien är noterad på Nasdaq OMX First North, med kortnamnet GENI. Certified Adviser för Generic är Remium AB.

Show as PDF