Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Generic

Generic

Generic Systems tecknar ramavtal med Luftfartsverket (LFV)

11:08 / 18 December 2009 Generic Press release

Generic Systems Sweden AB har tecknat ett ramavtal med Luftfartsverket (LFV) om utvecklingsarbete för Single European Sky (SES). SES är ett direktiv från EU-kommissionen för att möjliggöra effektivare och miljövänligare flyg inom Europa och baseras på tjänsteorientering som grundprincip. Generic har valts ut av LFV att bidra med expertkunskap inom Enterprise Architecture som baseras på tjänsteorientering. Generic har inom detta område stor expertkunskap och flera egenutvecklade metoder från sitt arbete med att utveckla ett nätverkbaserat försvar. Att Generic Systems var en av vinnarna i upphandlingen under hårdaste möjliga konkurrens känns mycket meriterande, säger VD Kenneth Monthan. Avtalet ger oss möjlighet att tillföra den civila marknaden vår kompetens och erfarenhet från uppdragen inom Försvaret.


För mer information, vänligen kontakta; Kjell Abrahamsson, säljansvarig, Generic Systems, e-post: kjell.abrahamsson@generic.se, mob: +46 766 360 500

Om Generic: IT- och telekomgruppen Generic Sweden utvecklar, integrerar och levererar system och tjänster för verksamhetskritisk kommunikation till kunder med behov av extrem tillförlitlighet. Konsultverksamheten erbjuder högkvalitativa tjänster och lösningar för lednings- och kommunikationssystem till bl.a. Försvaret, myndigheter, sjukvården samt industrin. Telekomoperatören Generic Mobile är specialiserad på meddelandetjänster för kritiska miljöer och driver bl. a. meddelandetjänsten Minicall och SMS i fasta nätet. Företaget har även en licens för mobil data- och talkommunikation som möjliggör mobilt bredband med hög dataöverföringshastighet. Generic har cirka 130 anställda och aktien är sedan november 2008 listad på First North, som drivs av NASDAQ OMX, med kortnamnet GENI. Certified Adviser för Generic är Remium AB.

Show as PDF