Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

CTT Systems

CTT Systems

CTT Systems får beställning på IFH VIP-kabinluftfuktning till en Airbus ACJ320neo från Comlux

11:15 / 8 April 2020 CTT Systems Press release

CTT SYSTEMS AB ("CTT"), ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör härmed en order på ett Inflight Humidification (IFH) VIP-system till en Airbus ACJ320neo från Comlux Completion. Systemet har två luftfuktare som höjer luftfuktigheten i hela VIP-flygplanet. Gällande listpris uppgår till ca 3,6 MSEK. Med den här ordern har CTT fått 96 beställningar till VIP-flygplan av typ Airbus ACJ och Boeing BBJ.

Planerad systemleverans från CTT är i mitten på september 2020.
"Vi ser fram emot att igen arbeta med Comlux i den andra ACJ320neo som Comlux utrustar med vårt IFH system," kommenterar Peter Landquist, Försäljnings- & Marknadschef på CTT Systems.

"Kabinbefuktning är ett av de viktigaste systemen för våra VIP-kunder som värdesätter hälsa, välbefinnande och välbehag," kommenterar Daron Dryer, CEO Comlux Completion. Dryer fortsätter, "CTT är en ansvarsfull leverantör och deras VIP luftfuktningssystem är ett beprövat, tillförlitligt och effektivt system".

Luften i ett VIP flygplan utan ett effektivt luftfuktningssystem är torrare än någon annanstans på jorden - under 5 % relativ luftfuktighet (RH). Denna ACJ320neo kommer ha en signifikant höjning av fuktigheten, upp till nivåer strax över 20 % RH, som därmed möter krav på komfort och välbefinnande. Det medför att dess VIP-passagerare vid långdistansflygningar gynnas av färre problem med torr luft (såsom torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning, jetlag och risk för spridning av virussjukdomar). VIP-passagerare gynnas av förbättrat välmående samt bättre sömn. Luftfuktarna bygger på så kallad evaporativ luftfuktning som effektivt hindrar spridning av bakterier. VIP-Systemet inkluderar aktivt skydd mot kondensationsproblem.

Om CTT SYSTEMS
CTT är marknadsledande leverantör av fuktregleringssystem till flygplan som minskar kondensationsproblemen och höjer luftfuktigheten ombord. Antikondensationssystemet kan efterinstalleras i alla flygplanstyper från Airbus och Boeing. Det finns som tillval på A350XWB och kommer erbjudas som SFE-tillval på Airbus A320familjen. Luftfuktare finns i optionskatalogen för cockpit på Airbus A350XWB, Boeing 787/777X och till besättningarnas viloutrymmen på A380, A350XWB, Boeing 777X samt som standardutrustning i alla viloutrymmen på Boeing 787. Luftfuktare till passagerarutrymmen finns som tillval på A350XWB och Boeing 777X samt för efterinstallation i alla moderna långdistansflygplan. Besök även: www.ctt.se    

För ytterligare information:
Torbjörn Johansson, VD, CTT Systems AB.
Tel. 0155-20 59 01 alt. mobil. 070-665 24 46 eller e-post: torbjorn.johansson@ctt.se                       
Peter Landquist, Försäljnings- & Marknadschef, CTT Systems AB.
Tel. 0155-20 59 02 alt. mobil. 070-665 24 45 eller e-post: peter.landquist@ctt.se
Informationen lämnades för offentliggörande den 8 april 2020 kl. 11:15 (CET).

 

        

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/