Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

CTT Systems

CTT Systems

CTT Systems AB får beställning från AERIA Luxury Interiors på Cair™ systemet till ett BBJ1 flygplan

09:30 / 4 March 2014 CTT Systems Press release

CTT Systems AB har erhållit en beställning från AERIA Luxury Interiors, San Antonio Texas. Systemet skall installeras i ett VIP Boeing BBJ1 flygplan. Installationen kommer att utföras under vintern 2014/2015.

'' Vi är mycket glada över att få arbeta med CTT i vårt nya utrustningsprojekt av ett VIP BBJ1 flygplan. Det är först gången vi installerar ett Cair™ system i ett BBJ1 VIP flygplan och vi är övertygade om mervärdet av Cair™ systemet för AERIA Luxury Interiors VIP-kunder ", säger Kory Fosheim, Program Manager på AERIA Luxury Interiors.''

"Det här är den första ordern vi har vunnit från AERIA Luxury Interiors och vi är glada över att börja arbeta med dem på detta nya VIP flygplan" säger Peter Landquist, Vice President Sales & Marketing på CTT Systems.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre utmattande än tidigare.

Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25% samtidigt som spridning av partiklar i kabinen minskar. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

Om CTT SYSTEMS

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.

CTT Systems AB offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 4 mars 2014
kl 09:30 (CET).

CTTs produkter Zonal Drying™, Cair™ och Crew Humidifier är standard eller option hos både Boeing och Airbus. CTT har fler än 500 system installerade hos mer än 30 flygbolag världen över. CTT har nu 21 års driftserfarenhet på Zonal Drying™ samt 15 år på Cair™ och Crew Humidifier. IATAs rapport över bränslebesparande åtgärder inkluderar numera Zonal Drying™ som ett av de få tillgängliga systemen för eftermontering.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/