Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

CTT Systems

CTT Systems

Pressmeddelande Nyköping 2005-04-26 GENOMBROTT FÖR CTTs BEFUKTNINGSSYSTEM AV FLYGPLANSKABINER

13:23 / 26 April 2005 CTT Systems Press release

CTT Systems AB har signerat ett Letter of Intent med flygbolaget Air Mauritius för installation av Cair™ system i 5 A340-300 flygplan. Air Mauritius kommer att bli det första flygbolaget i världen som erbjuder sina passagerare ökad komfort genom höjd luftfuktighet i kabinen. Systemen skall installeras under 2005 och 2006.

- ”Detta är ett viktigt genombrott för CTTs Cair™ system. Vi är övertygade om att befuktning av flygplanskabiner kommer att bli mer eller mindre standard i framtiden och en första kund kommer att sätta bollen i rullning” säger CTTs VD Torbjörn Johansson ”Idag finns det ett stort fokus på att göra långa flygresor mer komfortabla och avslappnande för passagerarna och vid befuktning av den extremt torra luften i flygplanskabinen erhåller passagerare och besättningar en betydligt bättre luftkomfort. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, allmän uttorkning, men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre tröttande än tidigare.” fortsätter Torbjörn Johansson. ”Om ett bolag erbjuder denna produkt kommer de flesta att följa efter precis som tidigare skedde med Video och s.k. flat-beds, och med detta genombrott öppnas flygbolagsmarknaden för vårt system” avslutar Torbjörn Johansson.

Cair™ befuktar flygplanskabinen till en relativ luftfuktighet av 25% från den idag existerande på ungefär 5%. Detta skapar en behaglig miljö för passagerarna ombord och samtidigt förhindrar systemet besvärlig uppkomst av kondensation på flygplansstrukturen. CTT är det enda bolaget i världen som erbjuder en lösning av flygplanens fuktighetsproblem.

För ytterligare information: Torbjörn Johansson, VD, CTT Systems AB. Tel. 0155-205901 alt. mobil. 070-665 24 46 eller E-Post:    Eller Ulf Liljenberg, Försäljnings- & Marknadschef CTT Systems AB Tel. 08-6602159 alt. mobil. 070-265 49 00 eller E-Post:  

Besök även: www.ctt.se 

CTT Systems AB (publ) är ett teknikbolag som verkar inom flygbranschen. Företagets affärsidé är att åtgärda de två fuktproblem som idag existerar i kommersiella flygplan, dels eliminera uppkomsten av kondensation mellan kabin och flygplanets ytterskal och dels erbjuda en förhöjd komfort i kabinen genom att höja fuktnivån. CTT: s produkter, Zonal Drying™ system och Cair™ system skapar förutsättningar för en förbättrad lönsamhet och flygsäkerhet samt erbjuder en avsevärt förbättrad komfort för passagerare och kabinpersonal. CTT säljer dessa system till flygplanstillverkarna för installation under produktion av flygplanen och till flygbolagen för befintlig flygplansflotta. Företaget har sitt säte i Nyköping och är sedan mars 1999 noterat på Stockholmsbörsens O-lista. Bland CTT:s kunder finns: Lufthansa, KLM, Swiss, Austrian, Sterling, Icelandair, Air Berlin, Transavia, Martinair.

Show as PDF