Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

SinterCast visar sin världsledande teknologi på internationella gjuterifackmässan GIFA

14:30 / 12 June 2023 SinterCast Press release

[Düsseldorf, 12 juni 2023] – SinterCast bjuder in sina gjuterikunder och branschkollegor att besöka bolagets utställning av dess teknologi i hall 10, monter A38 på GIFA 2023. Mässan hålls vart fjärde år och vi ser fram emot detta tillfälle att visa vår branschledande processtyrningsteknologi och att tala om fördelarna med kompaktgrafitjärn (CGI). De teknologier som visas representerar 57 installationer i 13 länder, och inkluderar systemlösningar för gjuterier oavsett CGI-produktionens, omfattning; spårbarhetslösningar för spårning och kontroll av flytande järn, kärnor, gjutformar och gjutgods; och, en utställning av SinterCast CGI-komponenter som används i bilar, tunga fordon och industriell kraft

Branschledande processtyrning för CGI
Med nuvarande produktion av mer än 175 000 ton levererat gjutgods i CGI per år, är den fjärde generationens processtyrningssystem, System 4000, utställningens mittpunkt. Utställningen består av helautomatiska System 4000, byggd av individuella hårdvarumoduler som kan anpassas efter utformning, processflöde och produktionsvolym för varje gjuteri, och Mini-system 4000 som är byggt för produktutveckling, prototyptillverkning och produktion i små serier. Under GIFA 2023 lanseras även Version 7.1 av mjukvaran för SinterCast processtyrning, med ny funktionalitet och förbättrad förmåga att integrera data från utrustningen i gjuteriproduktionen och på så sätt möjliggöra streaming av data i realtid till gjuteriets processtyrnings-, kvalitetssäkrings- och MES (Manufacturing Execution Systems) system. Utställningen av System 4000 inkluderar även en Customer Access Terminal, som gör det möjligt för gjuteriingenjörer att själva ställa in processtyrningens parametrar och få tillgång till resultaten av den termiska analysen.

Spårbarhet för skänkar, kärnor, formar och gjutgods enligt Industri 4.0
Spårbarhetsteknologierna som visas upp inkluderar SinterCast Ladle Tracker® och SinterCast Cast Tracker®. Ladle Tracker använder radiofrekvensidentifiering (RFID) som kvitterar och rapporterar varje steg i processen samt säkerställer att varje steg är avklarat inom en viss avsedd tid. Ladle Tracker identifierar dessutom var och varför skänkar faller ur processen, vilket möjliggör för gjuterichefer att mäta, kontrollera och förbättra effektivitet och produktivitet i processen. Teknologin hos Cast Tracker ger fullständig spårbarhet för allt gjutgods. Varje kärna- eller kärnpaket - får en unik märkning med en ingraverad identifikationskod och varje flaska är utrustad med RFID teknologi för att länka kärnorna med den flytande metallens historik, i varje gjutgods. Cast Tracker säkerställer att varje kärnpaket är inom specifikationen innan avgjutning, identifierar avgjutningssekvensen i skänken och mäter tiden för utskakning. Under GIFA 2023 lanseras den nya OCR-lösningen (Optical Character solution) som automatiskt läser identifikationskoden på varje gjutgods och sammanställer fullständiga processdata i en SQL databas, som överförs direkt till gjuteriets IT-system. Ladle Tracker och Cast Tracker teknologierna ger tillsammans spårbarhet enligt Industri 4.0 och följer ett gjutgods från ett parti råvara till unika komponenter med fullt dokumenterad historik.

Ultra-light CGI Design Concept – Nyuppfunnet motorblock
I sin utställning visar SinterCast ett 1.2 liters bensinmotorblock som idag produceras i aluminium, i CGI-utförande. Det omgjorda blocket har friktionsytor och lastbärande delar i CGI och de yttre inkapslingarna av motorblocket i plast med hög hållfasthet för att ge samma motorblocksvikt och prestanda, samtidigt som 54 % mindre metall används, CO2- utsläpp från produktionen minskas med 40 %, samt att återvinningsgraden höjs. I montern visas även den 2.7 liters V6 bensinmotor som används som standardmotor i Ford F-150 pickup och produceras i stora volymer. Motorn, med block i SinterCast-CGI, produceras vid Tupy-gjuteriet i Saltillo, Mexico, och är känd som den mest populära motorn i Amerikas mest populära bil.

“För 20 år sedan gav den ökande efterfrågan på förbättrad bränsleeffektivitet och lägre CO2-utsläpp oss möjlighet att bevisa vår teknologi. Idag är det samma, ständigt ökande krav som fortsätter att driva tillverkare mot CGI och gör att vår teknologi får möjlighet att fortsatt bidra till miljön. Sedan föregående GIFA 2019 har vår serieproduktion ökat med cirka 30 % och vi uppskattar att den förbättrade bränsleeffektiviteten hos fordon med SinterCast-CGI har reducerat CO2-utsläpp med 25 miljoner ton” säger Dr Steve Dawson, vd, SinterCast. GIFA ger oss ett utmärkt tillfälle att visa upp vår teknologi inom processtyrning, att tala om fördelarna med CGI, att utmana i debatten kring teknologi för lättviktsmotorer och att vara värd för nuvarande och potentiella kunder från hela världen. Vi ser fram emot de kommande fem dagarna i Düsseldorf!”

För mer information:
Dr Steve Dawson
Vd
SinterCast AB (publ)
Tel: +44 771 002 6342
E-post: steve.dawson@sintercast.com

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). CGI-egenskaperna möjliggör förbättrade transportlösningar, ökad effektivitet och minskade koldioxidutsläpp i personvagnar, tunga fordon och industriell kraft. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även spårbarhetsteknologierna SinterCast Ladle Tracker® och SinterCast Cast Tracker®, för att förbättra produktionseffektivitet och spårbarhet 4.0 inom flera olika applikationer. SinterCast har 57 installationer i 13 länder och är noterat vid Nasdaq Stockholm, Small Cap, (SINT). För mer information: www.sintercast.com

SLUT

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/