Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Kimura Foundry antar SinterCast processtyrningsteknologi

08:00 / 1 October 2018 SinterCast Press release

  • SinterCast Mini-System 3000 kommer att installeras under fjärde kvartalet
  • Prototyp- och nichvolymproduktion av kompaktgrafitjärn
  • Fjärde SinterCast-installationen i Japan, tjugonde installationen i Asien

[Shizuoka, Japan och Stockholm, 1 oktober 2018] - Kimura Foundry Company, Ltd., ett järngjuteri för gjutgods i Japan, har ingått ett teknologileveransavtal med den svenska processtyrningsspecialisten SinterCast för produktutveckling, prototyp- och nichvolymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Enligt avtalsvillkoren ska SinterCast installera Mini-System 3000 i Kimura-gjuteriet, beläget i Shizouka, Japan. Mini-System 3000, vilket är planerat att levereras under november och sättas i drift innan årsslutet, kommer att möjliggöra Kimura-gjuteriet att oberoende producera högkvalitativa CGI-komponenter för sina kunder globalt.

"Genom att införa CGI-kunnande med SinterCast-processen positioneras Kimura som en ledande global leverantör inom produktutveckling av gjutgods. Tillsammans med vår kompetens av fullformsgjutning och 3D-printad sand kan OEM-företag och gjuteripartners dra nytta av Kimuras ingenjörs- och gjutningskapacitet för prototypgjutningar med korta ledtider, vilket ger konstruktörerna möjlighet att snabbt utveckla nya motorprogram eller andra komponentapplikationer" säger Kazutoshi Kimura, President för Kimura Foundry Company, Ltd. "Vi ser fram emot CGI-installationen, vilken ger oss möjlighet att spela en betydande roll inom den globala tillväxten av CGI."

"Beställningen från Kimura bekräftar på nytt trenden i riktning mot CGI vid utmanande gjutgodsapplikationer. Kimura kommer nu att kunna erbjuda kompletta gjutgodslösningar i CGI för OEM-företag inom bilindustrin, för tunga fordon och inom industriell kraft för prototyp- och nichvolymproduktion" säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. "Installationen hos Kimura blir vår fjärde installation i Japan och vår tjugonde installation i Asien. Vi är glada att vårt långsiktiga stöd för CGI-utveckling i Asien, tillsammans med vår satsning på lokalt stöd, kommersiellt och tekniskt, har lett till Kimuras beslut att anta vår teknologi."

För mer information:

Mr. Kazutoshi Kimura Dr. Steve Dawson
President President & CEO
Kimura Foundry Company, SinterCast AB (publ)
Ltd.                  
E-post: hp E-post:  steve.dawson@sintercast.com
-toiawase@kimuragrp.co.jp

Tel: +81 55 975 7051 Tel: +44 771 002 6342

Kimura Foundry är en ledande gjuterikoncern för järnprototyper och lågvolymproduktion. Kimura använder avancerade teknologier för att kontinuerligt förse en mängd olika industrier globalt, med gjutgodslösningar. Beläget i Shizouka, Japan, specialiserar sig Kimura-gjuteriet på gjutgodsproduktion genom  fullformsgjutning, även känd som "lost foam-processen". Kimura har även omfattande kapacitet för utskrift av sand i 3D vid sitt Advanced Process Technology Center. Kimura utför design i CAD/CAM, reverse engineering, samt stelningssimulering inom kompletta gjutgodslösningar. Kimura har flera gjuteri- och bearbetningsanläggningar i Japan samt ett nytt gjuteri i Shelbyville, Indiana, USA. 

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med ungefär dubbelt så hög utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCast-teknologin används främst för produktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCast stödjer serieproduktion av komponenter som gjuts i vikter från 2.7 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även en serie spårningsteknologier, SinterCast Ladle Tracker®, Cast Tracker™ and Operator Tracker™, för att förbättra processtyrning, produktivitet och spårbarhet inom flera olika applikationer. SinterCast har 49 installationer i 14 länder och är noterat vid Nasdaq Stockholm (SINT). För mer information: www.sintercast.com

                                                                                              SLUT

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/