Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

CTT Systems

CTT Systems

CTT får flygbolagsbeställning på avfuktarsystem för att fukt-skydda 10 Boeing 737-flygplan

13:00 / 5 May 2021 CTT Systems Press release

CTT SYSTEMS AB (“CTT”), ledande leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, offentliggör idag en flygbolagsbeställning för efterinstallation av avfuktarsystemet i 10 Boeing 737-flygplan hos en befintlig flygbolagskund som redan har systemet installerat i hela sin flotta av Boeing 737-flygplan. Baserat på listpris uppgår ordervärdet till cirka 6,5 miljoner. Systemen kommer att börja levereras i tredje kvartalet och slutföras i år.

Antikondensationssystem håller torrt i det så kallade ”Crown Area”, tar bort vatten från isolering, och minskar risken avsevärt för att överskottsvikt bildas från vattenackumulation. Lägre överskottsvikt minskar bränsleförbrukningen och sänker koldioxidutsläppen. Ytterligare kostnadsbesparingar erhålls genom lägre reparationskostnad från fuktrelaterade skador på elektronik och annan utrustning, lägre underhålls- och utbyteskostnad av isolering samt minskad ”down-time” beroende på elfel.

“Vi är tacksamma för den här flygbolagsbeställningen på vårt avfuktarsystem," säger Peter Landquist, Vice President Senior Advisor Sales. "Det här beslutet att fukt-skydda flygplansflottor ligger rätt i tiden; att vägra acceptera överskottsvikt och onödiga koldioxidutsläpp. Fler och fler passagerare, ägare och regeringar, kräver insatser och åtgärder för att minska utsläpp av koldioxid. Under min långa karriär på CTT har ett kilo i minskad överskottsvik aldrig tidigare haft ett större värde än idag. Varje kilo räknas!”

Om man tar bort 200 - 300kg på ett Boeing 737-flygplan uppnås följande fördelar:

  • 0,4 - 0,6% lägre bränsleförbrukning och
  • minskade CO2/NOX utsläpp på 65 - 95 ton per år med 25 000 - 38 000 liter bränslebesparing per år
  • Högre tillförlitlighet/kortare ”Out-Of-Service”
  • Lägre kostnad för byte av isolering/blankets

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/