Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

CTT Systems

CTT Systems

FIRST TIME EVER, CTT Systems befuktningssystem, Cair™, i Lufthansas nya A380

11:15 / 19 May 2010 CTT Systems Press release

För första gången någonsin har Cair™ installerats av en flygplanstillverkare och detta i Lufthansas nya flaggskepp A380 som idag tar första leverans av totalt 15 stycken.

Lufthansa kommer i sin A380 första klass att erbjuda en luftfuktighet på 25% med CTTs Cair™ system. Detta innebär att passagerarnas komfort och välbefinnande kommer att öka och problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar.

“En mycket viktig dag inte bara för CTT utan också för alla flygpassagerare då vi är övertygade om att detta är starten av en ny era för resande i premium klass. Låg fuktnivå i flygkabinen och de negativa effekterna detta orsakar på människokroppen är välkänt för flygbolag och frekventa resenärer. Nu finns det en lösning på detta och vi är stolta över att Lufthansa är det första flygbolag som erbjuder denna förbättring i sin A380 första klass.,” säger Torbjörn Johansson VD på CTT Systems. ”Vi har sålt vårt Cair™ till ett flertal större VIP flygplan under ett antal år och vårt system har blivit väldigt uppskattat och efterfrågas numera av varje ny VIP kund. I och med introduktionen av Cair™ i Lufthansas A380 och det faktum att systemet numera är en option på A350, så förväntar vi oss att flygbolag och dess passagerare kommer att värdesätta fördelarna på samma sätt som våra VIP kunder gör” fortsätter Torbjörn Johansson.

Cair™ fokuserar på passagerarnas hälsa och komfort vid flygning genom att befukta den extremt torra luften i flygplanskabinen. Problem som bl.a. torr hy, torra ögon, irriterade luftvägar, trötthet, allmän uttorkning men även jetlag och risken för spridning av virussjukdomar minskar med höjd luftfuktighet ombord. Dessutom känns luften fräschare och friskare och flygningen blir mindre tröttande än tidigare. Cair™ höjer den relativa luftfuktigheten från normalt 3-5% till 20-25%. Systemet består av kabinbefuktare och vårt Zonal Drying™ system vilket förhindrar uppbyggnad av kondens.

CTTs Zonal Drying™ System är standard för B787. CTTs befuktare är option för cockpit på B787 samt för besättningarnas viloutrymmen både för A380 och för B787. CTT har också blivit vald som leverantör till Airbus nya A350. CTTs Zonal Drying™ System, kabinbefuktningssystemet Cair™ samt befuktning av cockpit och besättningarnas viloutrymmen är tillgängliga som optioner.


För ytterligare information: Torbjörn Johansson, VD, CTT Systems AB. Tel. 0155-205901 alt. mobil. 070-665 24 46 eller E-Post: torbjorn.johansson@ctt.se Eller Ulf Liljenberg, Försäljnings- & Marknadschef CTT Systems AB Tel. 08-6602159 alt. mobil. 070-265 49 00 eller E-Post: ulf.liljenberg@ctt.se Besök även: www.ctt.se

CTT Systems AB (publ) är en teknikkoncern som verkar inom flygbranschen. CTT: s produkter, Zonal Drying™ system och Cair™ system skapar förutsättningar för en förbättrad lönsamhet och flygsäkerhet samt erbjuder en avsevärt förbättrad komfort för passagerare och kabinpersonal. CTT säljer dessa system till flygplanstillverkarna för installation under produktion av flygplanen och till flygbolagen för befintlig flygplansflotta. CTTs Zonal Drying™ system är valt som standard för Boeings B787 samt som option för Airbus A350 och CTTs befuktare är option på B787 och A350 för besättningarnas viloutrymmen samt för cockpit. Dessutom är CTTs befuktare option på Airbus A380 för besättningarnas viloutrymmen. Till A350 är kabinbefuktningssystemet Cair™ valt som option. CTT har sitt säte i Nyköping och är noterat på Small Cap listan vid OMX Nordic Exchange Stockholm AB Bland CTT:s kunder finns bl.a: Airbus, Boeing, Lufthansa, KLM, Swissair, Austrian, Continental Airlines, ANZ, Icelandair, Air Berlin, Transavia, Martinair, Luxair, Monarch, My Travel, TUIFLY Nordic, TAP, Thomas Cook, Novair

Show as PDF