Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Vitec

Vitec

Vitec Software Group: Vitec förvärvar svenska programvarubolaget LJ System

16:00 / 22 April 2020 Vitec Press release

Vitec Software Group AB (publ) förstärker sin nordiska position inom Vertical Market Software genom att den 22 april förvärva samtliga aktier i det svenska programvarubolaget LJ System AB.

Programvarubolaget LJ System har sitt säte i Lund och erbjuder produkter för kyrkoverksamhet och förskolor. Produkten Fas Församlingsadministration är ett modulbaserat verksamhetssystem som används av cirka 300 församlingar. Produkten möjliggör exempelvis kyrkogårdsadministration med digitala kartor, ekonomi- och lönehantering samt bokning av gudstjänst, dop och vigsel med mera, via dator, telefon och läsplatta. Abbum är en annan produkt som används för att hantera administration och pedagogik, huvudsakligen i förskolan.

Bolaget förväntas under innevarande brutna räkenskapsår 2019-2020, omsätta cirka 18 MSEK med ett justerat EBITDA-resultat om ca 2,5 MSEK. Betalning sker kontant och förvärvet bedöms direkt resultera i en ökning av vinst per aktie för Vitec. Konsolidering sker från förvärvsdatum.

-  LJ Systems avancerade men lättanvända produkter ger kyrkor och förskolor möjlighet att bedriva sin verksamhet effektivt. Bolaget är väletablerat och lönsamt och passar bra in i vår företagskultur. Vi förvärvar bolag för att behålla dem i koncernen och i dag hälsar vi 14 nya medarbetare varmt välkomna, säger Lars Stenlund, CEO Vitec Software Group.

Vill fortsätta utveckla bolaget tillsammans med Vitec

LJ System grundades som ett familjeföretag 1980 och har drivits som aktiebolag sedan 1985. Andreas Friberg är Vd sedan 2006 och delägare.

- Jag är glad över att se Vitec som ny ägare till bolaget. De känns helt rätt med tanke på sin breda kompetens inom nischade programvaror och marknadsledande position. Tillsammans med Vitec ser jag goda möjligheter att fortsätta utveckla bolaget här i Lund framöver, säger Andreas Friberg, Vd, LJ System.

För mer information, kontakta:

Lars Stenlund, CEO Vitec Software Group AB (publ), mob. +46 70 659 49 39

Patrik Fransson, IR Vitec Software Group AB (publ), mob. +46 76 942 85 97

 

Om Vitec
Vitec är ledande inom Vertical Market Software i Norden. Vi utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer. Vitec växer genom förvärv av välskötta och etablerade programvarubolag i Norden. Koncernens övergripande processer tillsammans med medarbetarnas djupa kunskap om kundens lokala marknad skapar goda förutsättningar för förädling och fortsatt innovation. Våra 800 medarbetare finns i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Vitec är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte 1 156 Mkr år 2019. Läs mer om oss på www.vitecsoftware.com.           

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/