Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Vitec

Vitec

Vitec Software Group: Vitec förvärvar programvarubolaget ALMA Consulting Oy

09:40 / 17 March 2020 Vitec Press release

 

Vitec Software Group AB (publ) förstärker sin nordiska position inom Vertical Market Software, genom att den 17 mars förvärva samtliga aktier i det finska programvarubolaget ALMA Consulting Oy. Bolaget omsatte 31,6 MSEK med ett justerat EBITDA-resultat om 7,9 MSEK för räkenskapsåret 2019.

 

ALMA Consulting Oy utvecklar och levererar programvaror för informationshantering inom processindustri och energibolag i Finland. Produkterna gör det möjligt för företag att bland annat effektivisera och planera sina produktionsstödjande processer. Bolaget har i dag cirka 100 kunder.

 

Betalning sker kontant. Förvärvet bedöms direkt resultera i en ökning av vinst per aktie för Vitec. Konsolidering sker från förvärvsdatum.

 

-  ALMA Consulting är ett välskött och lönsamt bolag som erbjuder kvalitativa produkter med fokus på kundnytta. Verksamheten passar bra in i vår affärsmodell och företagskultur. Vi förvärvar bolag för att behålla dem i koncernen, därför är vi alltid noggranna med våra förvärvskriterier. I dag hälsar vi ett 20-tal nya medarbetare varmt välkomna till koncernen, säger Lars Stenlund, CEO Vitec Software Group.

 

Ser fram emot att utvecklas tillsammans med Vitec

ALMA Consulting grundades 1986 av Matti Nissilä och Kalervo Tervola. Juha Nissilä, CEO, är son till en av grundarna. Bolaget har verksamhet i Karleby, Brahestad och Helsingfors.

 

- Det känns helt rätt med Vitec som ny ägare till bolaget. De har en lång erfarenhet och bred kompetens inom nischade programvaror som gör att de verkligen förstår vår verksamhet. Våra kunder uppskattar en långsiktig ägare som är engagerad i utvecklingen av företaget. Jag ser fram emot att fortsätta växa med bolaget här i Finland tillsammans med våra hängivna medarbetare och Vitec, säger Juha Nissilä, CEO.

 

 

För mer information, kontakta:

Lars Stenlund, CEO Vitec Software Group AB (publ), mob. +46 70 659 49 39

Patrik Fransson, IR Vitec Software Group AB (publ), mob. +46 76 942 85 97

 

 

Om Vitec
Vitec är ledande inom Vertical Market Software i Norden. Vi utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer. Vitec växer genom förvärv av välskötta och etablerade programvarubolag i Norden. Koncernens övergripande processer tillsammans med medarbetarnas djupa kunskap om kundens lokala marknad skapar goda förutsättningar för förädling och fortsatt innovation. Våra 750 medarbetare finns i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Vitec är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte 1 156 Mkr år 2019. Läs mer om oss på www.vitecsoftware.com.         

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/