Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Vitec

Vitec

Vitec Software Group: Vitec förvärvar programvarubolaget M&V Software Oy

09:30 / 12 December 2019 Vitec Press release

Vitec Software Group AB (publ) förstärker sin nordiska position inom Vertical Market Software genom att den 12 december förvärva samtliga aktier i det finska programvarubolaget M&V Software Oy. Produkterna riktar sig till kyrkoverksamhet i Finland. Bolagets förväntade omsättning för 2019 är 19.0 MSEK med ett justerat EBITDA-resultat om 4.6 MSEK.

Betalning sker kontant. Förvärvet bedöms direkt resultera i en ökning av vinst per aktie för Vitec. Konsolidering sker från förvärvsdatum och bolaget kommer att ingå i segmentet Hälsa och utbildning.

"M&V Software är ett välskött och lönsamt bolag med standardiserade och nischade produkter för kyrkoverksamhet i Finland. Vi förvärvar bolag för att behålla dem i koncernen, därför är vi alltid noggranna med våra förvärvskriterier. M&V Software passar väl in i såväl affärsmodell som företagskultur och det är glädjande att idag få välkomna 15 nya medarbetare till koncernen", säger Lars Stenlund, vd Vitec Software Group.

"Det känns bra med Vitec som ny ägare till bolaget. De har en lång erfarenhet av nischade programvaror och förstår därför vår verksamhet på djupet. Verksamheten kommer även fortsättningsvis att skötas av oss här i Rauma och Jyväskylä, det är ju vi som är experter på våra kunders behov", säger Jan Konsi, vd M&V Software OY.

För mer information, kontakta

Lars Stenlund, vd Vitec Software Group AB (publ), mob. +46 70 659 49 39

Patrik Fransson, IR Vitec Software Group AB (publ) mob. +46 76 942 85 97

 

Om Vitec
Vitec är ledande inom Vertical Market Software i Norden. Vi utvecklar och levererar standardprogram för olika nischer. Vitec växer genom förvärv av välskötta och etablerade programvarubolag i Norden. Koncernens övergripande processer tillsammans med medarbetarnas djupa kunskap om kundens lokala marknad skapar goda förutsättningar för förädling och fortsatt innovation. Våra 650 medarbetare finns i Danmark, Finland, Norge och Sverige. Vitec är noterat på Nasdaq Stockholm och omsatte 1 017 Mkr år 2018. Läs mer om oss på vitecsoftware.com (http://www.vitecsoftware.com/).

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/