Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Vitec

Vitec

Vitec Software Group AB: Vitec utser Patrik Fransson till ny IR-chef

10:00 / 27 February 2017 Vitec Press release

Vitec utser Patrik Fransson till ny IR-chef

Olov Sandberg, som tillsammans med Lars Stenlund grundade Vitec 1985, kommer att lämna sin operativa roll i företaget, för att gå i pension. Han kvarstår dock oförändrat som en av huvudägarna i företaget. Olov Sandbergs befattning som IR-chef övertas av COO Patrik Fransson från och med den 27 februari 2017.

Fysikerna Olov Sandberg och Lars Stenlund grundade företaget i mitten av 1980-talet i syfte att utveckla programvaror för energibesparingsberäkningar på en persondator. Från början var båda verksamma vid Umeå universitet men mot slutet av 1990-talet hade verksamheten vuxit och en notering kunde göras på Aktietorget våren 1998. Sommaren 2011 bytte bolaget handelsplats till Nasdaq OMX Nordic. Sedan 2017 är Vitec Software Group AB (publ) placerat på Mid Cap på Nasdaq Stockholm.

För mer information, kontakta
Lars Stenlund, VD, Vitec Software Group AB (publ) tel. +46 70 659 49 39
Olov Sandberg, f.d. IR-chef Vitec, tel. +46 70 552 56 51
Patrik Fransson, COO och ny IR-chef Vitec, tel. +46 76 942 85 97

Disclaimer
Informationen är sådan som Vitec Software Group AB (publ) ska offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruks­förordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades för offentliggörande fredag den 27:e februari 2017 kl.10:00.

Vitec Software Group AB (publ) är ett nordiskt programvarubolag som utvecklar och levererar verksamhetskritiska standardiserade programvaror för branschunika behov. Koncernen har verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge och växer i huvudsak genom förvärv av mogna programvarubolag i vertikala segment. Bland våra kunder finns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker och försäkringsbolag, hälsoföretag, bildelshandlare, energibolag och avfallshanteringsföretag. Koncernen har 500 medarbetare och omsatte 675 Mkr år 2016. Vitec är noterat på Nasdaq Stockholm.

Pressmeddelande - Vitec utser Patrik Fransson till ny IR-chef

--
This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Vitec Software Group AB via Globenewswire

GlobeNewswire

This information was distributed by GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/