Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Vitec

Vitec

Vitec Software Group AB: Vitec förvärvar Futursoft OY i Finland

12:15 / 7 September 2016 Vitec Press release

Vitec förvärvar Futursoft OY i Finland

Vitec Software Group AB (publ) har den 7 september avtalat om förvärv av 100 % av aktierna i det finländska programvarubolaget Futursoft OY som är specialiserade på programvara för fordons- och maskinbranscherna. Bolagets kunder finns inom reservdelshandel, service- och reparationsverkstäder samt inom försäljning av tunga maskiner och maskinutrustning. Sammantaget har man ca 1700 kunder och ca 5000 användare i Finland, Sverige och Estland. Bolaget omsatte för räkenskapsåret, som avslutades 2015-09-30, 4,0 MEUR, med ca 69 % repetitiva intäkter och ett EBITDA resultat om 1,1 MEUR.

Betalning sker kontant vid tillträdet. Förvärvet bedöms direkt resultera i en ökning av vinst per aktie för Vitec. Konsolidering sker från förvärvsdatum och bolaget kommer att ingå i Vitecs segment "Auto".

För mer information, kontakta
Lars Stenlund, VD Vitec Software Group AB (publ), tel +46 70 659 49 39
Mikko Pohjanharju, VD Futursoft OY, tel +358 207 288 730

Tid för Information
Informationen lämnades för offentliggörande onsdag den 7 september 2016 kl. 12:15.

Vitec Software Group AB (publ) är ett nordiskt programvarubolag som utvecklar och levererar verksamhetskritiska standardiserade programvaror för branschunika behov. Koncernen har verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge och växer i huvudsak genom förvärv av mogna programvarubolag i vertikala segment. Bland våra kunder finns fastighetsmäklare, bygg- och fastighetsbolag, banker och försäkringsbolag, hälsoföretag, bildelshandlare, energibolag och tidningsföretag. Koncernen har 450 medarbetare och omsatte 618 Mkr år 2015. Vitec är noterat på Nasdaq Stockholm.

Pressmeddelande - Vitec förvärvar Futursoft OY i Finland

--
This announcement is distributed by Nasdaq Corporate Solutions on behalf of Nasdaq Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: Vitec Software Group AB via Globenewswire

GlobeNewswire

This information was distributed by GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/