Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Vitec

Vitec

Vitec levererar ny boendekalkyl till Ålandsbanken

09:00 / 29 February 2012 Vitec Press release

Ålandsbanken väljer Vitec som leverantör för sin nya boendekalkyl som ger ett förädlat "kvar att leva på" perspektiv. Ålandsbanken som fått utmärkelsen "Bästa relationsbank i Finland" befinner sig i stark utveckling har valt den nya boendekalkylen för sin kredithantering.

Umeå, 2012-02-29 09:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

- Med den nya boendekalkylen från Vitec kan vi arbeta effektivare i kreditprocessen, och vi kan nu enklare beräkna både boendekostnader och "Kvar att leva på" belopp efter köp av ny bostad. Den berörda handläggaren kan snabbt och enkelt ta del av och engagera sig i arbetet under hela kreditprocessen. Vårt sätt att sköta kundrelationer kombinerat med kreativa lösningar, nya hjälpmedel och nytänkande är vår största konkurrensfördel. På Ålandsbanken arbetar vi intensivt med att nå högt uppställda mål avseende ökad kredithantering. Med Vitec Boendekalkyl får vi ett kreativt och modernt verktyg med heltäckande funktionalitet och bra integrationsmöjligheter. Det ger oss rätt förutsättningar för att lyckas bra i vårt arbete, säger Roger Norlén, Head of Credit Ålandsbanken Abp, Sweden Branch.

- Vi är mycket glada över att Ålandsbanken valt oss som leverantör för den nya boendekalkylen. Vi har utvecklat och levererat boendekalkyler under många år och upplever nu ett ökande intresse av att vidareutveckla våra produkter så att de ger ytterligare mervärden för såväl bolånekund som kreditgivare, säger Patrik Fransson, Affärsområdeschef för Vitec Finans och Försäkring.

Ålandsbanken
Ålandsbanken etablerade sig 2009 i Sverige genom ett företagsförvärv. Idag finns kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Kontoren i Sverige är specialiserade inom Private- och Premium Banking och har förutom kapitalförvaltning och placeringsrådgivning även ett stort kunnande inom områden som finansiering och fåmansföretagande och dess skattekonsekvenser.

Vitec - Affärsområde Finans och försäkring
Affärsområde Finans och försäkring erbjuder kompletta kalkyler för effektiv och lönsam kredithantering inom bank och finanssektorn och har idag de flesta av Sveriges stora banker och låneinstitut som kunder. Affärsområdet ingår i Vitec Software Group AB (publ).

För mer information kontakta
Patrik Fransson, Affärsområdeschef Vitec Finans och försäkring, tel: 076 - 942 85 97

Roger Norlén, Head of Credit Ålandsbanken Abp, tel: 08-7914671

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem. Bland kunderna finns bygg- och fastighetsbolag, fastighetsmäklare, energibolag, tidningsföretag, bank & försäkring samt sökmediabolag.  Bolaget omsätter på årsbasis ca 360 Mkr och har ca 300 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitec.se Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00, Fax 090-15 49 07