Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Vitec

Vitec

Vitec skapar framtidens skyltfönster åt mäklaren med teknik från Microsoft

10:00 / 10 November 2011 Vitec Press release

När fastighetsmäklaren har gått hem för dagen och kontoret är stängt kan förbipasserande spekulanter själva styra vad som visas i skyltfönstret. Den nya rörelsestyrda bildslingan från Vitec gör det lätt att bläddra bland bostäder till salu, med hjälp av enkla handrörelser i luften. Hanteringen påminner om den som görs på en läsplatta, förutom att man inte behöver vidröra själva skärmen.

UMEÅ, 2011-11-10 10:00 CET (GLOBE NEWSWIRE) --

På mäklarmässan i november lanserar Vitec ett helt nytt användningsområde för Microsoft Kinect. Rörelsedetektorn låter spekulanten själv styra bildslingan i mäklarens skyltfönster, och det som tidigare haft sin naturliga plats i vardagsrummet hemma hos barnfamiljen blir nu en affärslösning ute på mäklarkontoret. Den nya rörelsestyrda bildslingan är än så länge en prototyp i väntan på en ny drivrutin som ska släppas skarpt av Microsoft. Men redan nu ges mäklaren en chans att testa bildslingan i Vitecs monter på Mäklarmässan, som äger rum 25 november på Stockholm Waterfront.

-- Det har länge funnits önskemål från mäklarna om ett digitalt interaktivt skyltfönster. Tekniken har dock tidigare varit låst till touch screens, vilket har sina begränsningar. Med Microsoft Kinect hittade vi det vi sökte och har nu en passande teknik som möjliggör fler värdeskapande lösningar för mäklarens kunder, säger Kristofer Stenum VD för Vitec Affärsområde Mäklare. -- Vitecs lösning för fastighetsmäklare, baserad på Kinect SDK för Windows, visar verkligen på potentialen att hitta helt nya användningsområden för rörelsestyrning. Vitec har här hittat en enkel lösning på ett vanligt problem för alla butiker som har bildskärmar i sitt skyltfönster och kan därmed skapa direkt affärsnytta för sina kunder, säger Christofer Björkvall Informationschef på Microsoft Sverige.

Microsoft och Kinect Microsoft (Nasdaq MSFT) grundades 1975, och är världsledande leverantör av mjukvara, tjänster och lösningar som gör det möjligt för människor och företag att förverkliga sin fulla potential.Kinect är rörelsedetektorn för Microsofts spelkonsol Xbox 360.

Vitec - Affärsområde Mäklare Affärsområde Mäklare erbjuder kompletta affärssystem för fastighetsmäklare och nyproducenter i Sverige och Norge. Affärsområdet omsätter ca 140 Mkr/år och ingår i Vitec Software Group AB (publ).

För mer information kontakta Kristofer Stenum, VD Vitec Affärsområde Mäklare, tel: +46 31 360 61 19

Vitec Software Group AB (publ) är ett programvarubolag som erbjuder specifika affärssystem. Bland kunderna finns bygg- och fastighetsbolag, fastighetsmäklare, energibolag, tidningsföretag, bank & försäkring samt sökmediabolag. Bolaget omsätter på årsbasis ca 330 Mkr och har ca 300 medarbetare. Vitec är noterat på Nasdaq OMX, Stockholm.

www.vitec.se Säte: Box 7965, 907 19 Umeå. Telefon 090-15 49 00, Fax 090-15 49 07

Vitec Software Group AB

Show as PDF