Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Studsvik

Studsvik

Studsvik tecknar avtal med LLW Repository Ltd värt MSEK 84

07:50 / 11 November 2011 Studsvik Press release

Studsvik har tecknat ett avtal med LLW Repository Ltd (LLWR) om att transportera och behandla 5 värmeväxlare från den nedlagda kraftanläggningen Magnox i Berkeley, Gloucestershire, England.

Värmeväxlarna, som var och en väger över 300 ton, användes tidigare i samband med produktion av elektricitet i kraftanläggningen som lades ner 1989. Det finns för närvarande totalt 15 värmeväxlare kvar från den ursprungliga anläggningen och projektet utgör ett viktigt steg i avvecklingen av Berkeley.

LLWR representerar Magnox Ltd inom upphandling och projektledning av projektet, som är planerat att genomföras under 2012.

Studsvik kommer att transportera värmeväxlarna på landsväg och med båt till anläggningen i Studsvik utanför Nyköping. Studsvik har anläggningar utformade för volymreducering, dekontaminering och återvinning av värmeväxlare och andra stora komponenter från nukleära anläggningar samt mångårig erfarenhet av denna form av internationella transporter.

"Det är mycket positivt att Studsvik fått uppdraget att delta i arbetet med att på ett säkert sätt montera ner och återvinna värmeväxlarna i Berkeley. Uppdraget är en del i det arbete som bedrivs för att avveckla anläggningen. Ordern är en bra kvittens på Studsviks förmåga att hantera komplexa avfallsproblem. Vi ser fram emot att arbeta med LLWR och Magnox i detta viktiga projekt", säger Sam Usher, verkställande direktör för Studsvik UK Ltd.

"Omhändertagandet av värmeväxlarna i Berkeley är en betydelsefull del av avvecklingsprojektet", kommenterar Steve McNally, Magnox, chef för anläggningen i Berkeley och tillägger att "vi är övertygade om att vi genom samarbetet med LLWR och Studsvik kommer att slutföra ytterligare ett stort steg i avvecklingen av anläggningen i Berkeley".

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jerry Ericsson, tillförordnad koncernchef, Studsvik AB, 0155-22 10 32 eller 0760-02 10 32 eller Sam Usher, verkställande direktör Studsvik UK Ltd, +44 191 482 7102

Kort om Studsvik Studsvik vänder sig till den internationella kärnkraftsindustrin med kvalificerade tjänster inom avfallshantering, avveckling, teknik- och underhållstjänster samt driftoptimering. Företaget har 60 års erfarenhet av kärnteknik och tjänster i radiologisk miljö. Studsvik är en ledande leverantör på en marknad i stark tillväxt. Verksamheten bedrivs i segmenten Sverige, Storbritannien, Tyskland, USA och Global Services. Studsvik har 1 200 anställda i 8 länder och företagets aktier är noterade på NASDAQ OMX Stockholm.

Studsvik offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande den 11 november 2011 kl 07:50.

www.studsvik.se

Pressmeddelandet som PDF: hugin.info/131689/R/1563142/484502.pdf

This announcement is distributed by Thomson Reuters on behalf of Thomson Reuters clients. The owner of this announcement warrants that: (i) the releases contained herein are protected by copyright and other applicable laws; and (ii) they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein. Source: Studsvik AB via Thomson Reuters ONE


http://www.studsvik.se/

Studsvik AB

Show as PDF