Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Tafalla Iron Foundry uppgraderar produktionskapaciteten för kompaktgrafitjärn

07:59 / 17 June 2024 SinterCast Press release

Pressmeddelande
För omedelbar distribution

[Tafalla, Spanien och Stockholm, Sverige 17 juni 2024] – Tafalla Iron Foundry (TIF), en ledande aktör inom produktion av tekniskt gjutgods för den internationella personbils-, tunga fordons- och offroadindustrin, har beställt en kapacitets- och funktionsuppgradering av SinterCast processtyrningssystem för kompaktgrafitjärn (CGI) som är installerat vid gjuteriet i Tafalla, Navarra, Spanien. Beställningen inkluderar installation av basbehandling genom trådmatning för att förbättra produktiviteten som stöd för den pågående utvecklingen av komponenter för tunga fordon och industriella kraftmotorer. Uppgraderingen till full SinterCast System 3000 Plus-serieproduktionskapacitet går enligt plan och kommer att tas i bruk före utgången av juni 2024.

“Allteftersom våra aktiviteter för produktutveckling av CGI intensifieras och den globala efterfrågan på CGI fortsätter att växa, är vi glada att investera i de senaste framstegen inom processtyrning för CGI för att erbjuda våra kunder en branschledande kapacitet inom CGI” sa Prof. Dr. Miguel Ugalde, verkställande direktör för Tafalla Iron Foundry. “Vi ser kompaktgrafitjärn som den starkaste tillväxtmöjligheten för järngjuteribranschen. Vi är redo att göra ytterligare investeringar i vår CGI-kapacitet och i utökad gjuteri- och bearbetningskapacitet för att etablera TIF som en av de ledande leverantörerna av CGI till väg- och offroadindustrin”.

"Efter framgångsrik produktutveckling med positiv feedback från OEM-slutanvändare, har TIF tagit det proaktiva steget att uppgradera sin CGI-process för att säkerställa hög effektivitet i serieproduktionen av CGI," sa Dr Steve Dawson, president och vd för SinterCast. “Denna investering – tillsammans med TIF:s europeiska närvaro och proaktiva inställning till ytterligare investeringar och expansion – positionerar Tafalla som en viktig aktör i den framtida efterfrågetillväxten av kompaktgrafitjärn.

För mer information:

Prof Dr Miguel Ugalde Dr Steve Dawson
Managing Director Vd och Koncernchef
Tafalla Iron Foundry S. Coop. SinterCast AB (publ)
Tel:        +34 626 334 066
e-post:  m.ugalde@tifcoop.com
Tel:        +44 771 002 6342
e-post:  steve.dawson@sintercast.com

Grundat 1969, är Tafalla Iron Foundry (TIF) ett specialiserat gjuteri för produktion av cylinderblock och cylinderhuvuden. Med ungefär två tredjedelar av den nuvarande produktionen dedikerad till komponenter för off-road motorer och en tredjedel till vägmotorer, levererades TIF:s kapacitet på 92 000 ton motorgjutgods till kunder i Europa, Asien, Nord- och Sydamerika under 2023. TIF är certifierat enligt miljöstandarden ISO 14001:2015 och innehar även kvalitetscertifikaten ISO 9001:2015 och IATF 16949:2016. Det anställdägda gjuteriet ligger i utkanten av Pamplona, Spanien och är, tillsammans med Loramendi, medlem av Mondragon Group, världens största kooperativa grupp med mer än 68 000 anställda och en årlig försäljning på mer än 10 miljarder EUR. För mer information: www.tifcoop.com

SinterCast® är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Starkare, styvare och mer hållbart än konventionellt gjutjärn möjliggör utveckling av mindre, lättare och mer bränsleeffektiva motorer för användning i personbilar, tunga fordon och inom industriell kraft. Användningen av SinterCast-CGI bidrar för närvarande till en reduktion av cirka tio miljoner ton koldioxid per år. Med 57 installationer i 13 länder erbjuder SinterCast hållbara lösningar för tillverkning och transport till den globala gjuteri- och fordonsindustrin. SinterCast är noterat vid Nasdaq Stockholm, Small Cap, (SINT). För mer information: www.sintercast.com
SLUT

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/