Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

SinterCast driftsätter CGI-Installation vid nya Dongfeng-gjuteriet i Kina

08:00 / 26 September 2023 SinterCast Press release

Pressmeddelande
För omedelbar distribution

[Stockholm, 26 september 2023] – Dongfeng Automobile Company Co., Ltd (DFAC), en av Kinas ledande tillverkare av medelstora och tunga fordon, har slutfört den inledande driftsättningen av ett SinterCast System 4000 processtyrningssystem. Systemet har installerats vid det nya DFAC-gjuteriet beläget i Automobile Industrial Park i Xiangyang City i Hubei, Kina. Då anläggningen är helt ny, har System 4000 installerats under byggfasen, och den slutliga driftsättningen, samt utbildning för operatörer, kommer att äga rum under början av 2024 när gjuteriet står klart för produktion. När installationsgodkännande har undertecknats av DFAC kommer SEK 2,5 miljoner att bokföras som installationsintäkt i tredje kvartalet. Återstående belopp på cirka SEK 0,2 miljoner kommer att bokföras under 2024 när processtöd och utbildning är avslutad.

Installationen vid DFAC blir den andra SinterCast-installationen i Dongfeng-koncernen, efter installationen 2015 av ett Mini-System 3000 vid Dongfeng Commercial Technology Center för CGI-processutveckling och produktutveckling. Det innebär även den sextonde installationen för SinterCast i Kina och den tjugofemte installationen i Asien.

"Tillkännagivandet av DFAC-ordern under fjärde kvartalet 2022 och pågående driftsättning är båda milstolpar i vårt långvariga samarbete med Dongfeng’, säger Dr. Steve Dawson, vd och koncernchef för SinterCast. ‘Vi ser nu fram emot att etablera en robust process för CGI-produktion och utveckla serietillverkningspotentialen tillsammans med teamet på DFAC."

För mer information:

Dr Steve Dawson
Vd och Koncernchef
SinterCast AB (publ)
Tel: +44 771 002 6342
e-post: steve.dawson@sintercast.com

Dongfeng Automobile Co., Ltd. (DFAC), dotterbolag till Dongfeng Motor Corporation, grundades 1999 och är en leverantör specialiserat på lätta, medelstora och tunga fordon, bussar och anläggningsmaskiner. DFAC Foundry Branch exporterar fordon till mer än 100 länder och regioner runt om i världen. DFAC levererar även motorgjutgods till sitt syskonföretag Dongfeng Cummins Engine Co., Ltd med slagvolymer från 3.9 liter till 13 liter. För mer information: https://dfac-truck.com/sy

SinterCast® är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). CGI-egenskaperna möjliggör förbättrade transportlösningar, ökad effektivitet och minskade koldioxidutsläpp i personvagnar, tunga fordon och industriell kraft. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även spårbarhetsteknologierna SinterCast Ladle Tracker® och SinterCast Cast Tracker®, för att förbättra produktionseffektivitet och spårbarhet 4.0 inom flera olika applikationer. SinterCast har 57 installationer i 13 länder och är noterat vid Nasdaq Stockholm, Small Cap, (SINT). För mer information: www.sintercast.com

- SLUT -

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/