Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Serieproduktionen i september uppnår 3,6 miljoner motorekvivalenter

14:45 / 8 October 2021 SinterCast Press release

  • Tredje högsta månadsproduktionen någonsin för SinterCast
  • Sjunde månaden i rad över riktmärket tre miljoner motorekvivalenter
  • Positiva installationsutsikter för fjärde kvartalet

[Stockholm, 8 oktober 2021] – Serieproduktion i september ökade till 3,6 miljoner motorekvivalenter uppräknat till årstakt och blev den tredje högsta månaden någonsin för SinterCast, endast överträffad av september och oktober 2019, vilka landade på 3,9 miljoner respektive 3,7 miljoner motorekvivalenter.

Serieproduktionen förblev stark under det tredje kvartalet då många kunder lät produktionen fortgå under sommarperioden – vilken traditionsenligt innebär produktionsstopp – för att möta marknadens efterfrågan. Produktionen i juli uppgick till 3,0 miljoner motorekvivalenter, vilket innebar andra gången som juli månad uppnådde riktmärket tre miljoner. Serieproduktionen för tredje kvartalet landade slutligen på 3,2 miljoner motorekvivalenter. Detta motsvarar volymen under det andra kvartalet och innebär således en delad plats för tredje högsta kvartalet någonsin för SinterCast.

”Utöver den positiva serieproduktionen innebar det tredje kvartalet även det formella färdigställandet av System 4000-installationerna i Scania-gjuteriet i Sverige och i FAW-gjuteriet i Kina, plus installationen av ett Mini-System 4000 för produktutveckling i CGI i ett nytt gjuteri i Asien”, säger Dr Steve Dawson, vd och koncernchef. ”De återstående månaderna av 2021 ser ut att bli hektiska med flera årliga servicebesök som har försenats på grund av reserestriktioner, en System 4000-installation i Impro-gjuteriet i Mexiko och en Ladle Tracker-installation i Hyundai-gjuteriet i Korea. Dessa aktiviteter ger möjlighet till ett starkt avslut på året, följt av en positiv utsikt för en betydande ökning av serieproduktionen under 2022. ”

För mer information:
Dr Steve Dawson
Vd & koncernchef
SinterCast AB (publ)
Tel: +46 8 660 7750
E-post: steve.dawson@sintercast.com

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med ungefär dubbelt så hög utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCast-teknologin används för produktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för personvagnar, motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon, samt motorkomponenter inom industriell kraft för användning inom lantbruk, marint, lokomotiv, off-road och stationära motorer. SinterCast stödjer serieproduktion av komponenter som gjuts i vikter från 2,7 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även spårbarhetsteknologierna SinterCast Ladle Tracker® och SinterCast Cast Tracker® för att förbättra processtyrning, produktivitet och spårbarhet inom flera olika applikationer. SinterCast har 55 installationer i 14 länder och är noterat vid Nasdaq Stockholm, Small Cap, (SINT). För mer information: www.sintercast.com

Detta pressmeddelande innehåller information som SinterCast AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom vd Steve Dawsons försorg, för offentliggörande den 8 oktober 2021 kl. 14:45 CET

- SLUT -

Show as PDF

MFN

This information was distributed by MFN https://www.mfn.se/