Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Kimura Foundry America antar  SinterCast processtyrningsteknologi

08:00 / 14 May 2019 SinterCast Press release

  • SinterCast Mini-System 3000 installeras i Kimuras anläggning i USA under andra kvartalet
  • Prototyp- och nischvolymproduktion av kompaktgrafitjärn
  • Andra Mini-System 3000-installationen för Kimura-gruppen

[Shelbyville, USA och Stockholm, 14 maj 2019] - Kimura Foundry America, Inc., ett järngjuteri för gjutgods nyligen etablerat i Shelbyville, Indiana, har ingått ett teknologileveransavtal med den svenska processtyrningsspecialisten SinterCast för produktutveckling, prototyp- och nischvolymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Enligt avtalsvillkoren ska SinterCast installera Mini-System 3000 på Kimura Shelbyville-anläggningen under det andra kvartalet 2019 och ge teknisk support för etableringen av en robust produktionsprocess för CGI. Shelbyville-installationen kommer möjliggöra för Kimura att självständigt producera högkvalitativa CGI-komponenter i Nordamerika och Asien för sina kunder globalt.

"Efter installationen av SinterCast-teknik på vårt japanska gjuteri är Kimura Foundry America glada att installera CGI-kompetens vid det nya gjuteriet i USA" säger Dr Yoya Fukuda, President, Kimura Foundry America, Inc. "Med tillägget av processtyrningsteknologi från SinterCast kan Kimura Foundry America nu erbjuda korta ledtider för CGI-komponenter till både lokala OEM-företag och våra gjuteripartners med högvolymsproduktion. Tillsammans med vår planerade investering av en utökad kapacitet för gjutjärnssmältning kommer Kimura kunna möta marknadens växande efterfrågan för snabb utveckling av nya CGI-motorprogram till personvagnar, tunga fordon och applikationer inom industriell kraft."

"Kimuras åtagande för produktutveckling av CGI i Japan och Nordamerika är en tydlig indikation på den växande globala efterfrågan av produktutveckling inom CGI. Vi är glada att Kimura dragit fördel av av förra årets installation i Japan och vi ser fram emot att stödja deras nya anläggning i USA" säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. "Med Shelbyville-installationen blir Kimura vår åttonde kund med flera SinterCast-installationer. Återkommande affärer, det starkaste stödet för all teknik, är fortsatt en av våra främsta målsättningar."

För mer information:

Dr. Yoya Fukuda Dr. Steve Dawson
Vd Vd
Kimura Foundry America, SinterCast AB (publ)
Inc.
E-post: you E-post:  steve.dawson@sintercast.com
-ya@kimuragrp.co.jp      
                 
Tel: : + 317-604-5158 Tel: +44 771 002 6342

Kimura Foundry America öppnade en helt ny anläggning i november 2018. Kimura producerar gjutgods av högsta globala standard med mer än en 91-årig tradition av ledandet gjuteriverksamhet kombinerat med modern teknik, 3D-utskriftsteknologi och våra patenterade immateriella tillgångar. Patent i USA och Japan på Kimuras utveckling av artificiell sand som åstadkommer formar fria från sprickor, grader och andra defekter samt sänker produktionskostnaderna betydligt. Sofistikerade avgjutnings- och avsvalningsstandarder som säkerställer oförvanskad produktintegritet. Användning av den senaste programvaran för magma-simulering som spårar alla aspekter av avgjutning, stelning och gjutkvalitet. Kimura Foundry America erbjuder den allra främsta inspektionsprocessen för att säkerställa högkvalitativa resultat.

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med ungefär dubbelt så hög utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCast-teknologin används för produktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för personvagnar, motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon, samt motorkomponenter inom industriell kraft för användning inom lantbruk, marint, lokomotiv, off-road och stationära motorer. SinterCast stödjer serieproduktion av komponenter som gjuts i vikter från 2.7 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även en serie spårbarhetsteknologier, SinterCast Ladle Tracker®, Cast Tracker™ och Operator Tracker™, för att förbättra processtyrning, produktivitet och spårbarhet inom flera olika applikationer. SinterCast har 53 installationer i 14 länder och är noterat vid Nasdaq Stockholm, Small Cap, (SINT). För mer information: www.sintercast.com

                                                                                              SLUT

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/