Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Ram lanserar ny dieselmotor i SinterCast-CGI vid North American International Auto Show

08:00 / 16 January 2019 SinterCast Press release

  • Ny 6.7 liter raddieselmotor för Ram Super Duty pickup
  • Serieproduktion pågår i Tupy-gjuteriet i Saltillo, Mexiko
  • Wards utmärkelse  "10 Best Engine" till Ford F-150 diesel med SinterCast-CGI

[Detroit, 16 januari 2019] - Fiat Chrysler Automobiles med varumärket Ram har vid North American International Auto Show (NAIAS) lanserat en helt ny 6.7 liter raddieselmotor för Ram Super Duty-pickup, baserad på ett motorblock i kompaktgrafitjärn (CGI). Gjuteriproduktion av motorblocket har redan påbörjats hos Tupy-gjuteriet i Saltillo, Mexiko, och fordonet har försäljningsstart under det andra kvartalet 2019. Turbodieseln på 6.7 liter levereras av Cummins, en av världens ledande och mest respekterade dieselmotortillverkare. Med 400 hästkrafter (298 kW) och ett vridmoment på 1 356 Nm, ger CGI- uppgraderingen en 12,5 % högre bogseringskapacitet och en samtidig viktreducering på 27 kg.

Även, vid NAIAS vann Ford 3.0 liter V6 turbodieselmotor i F-150 pickup, Wards eftertraktade utmärkelse "10 Best Engine". När Wards domare delade ut utmärkelsen, kommenterade de att "dieselmotorer är idealiska för större pickuper och att den smidiga, tysta 3.0 liter Power Stroke V6-dieseln, tillgänglig i Ford F-150 2018, är precis vad marknaden behöver: en lätt motor med anmärkningsvärt låg bränsleförbrukning samtidigt som den klarar att bogsera tungt, i arbetet eller för hemmabruk." Wards påpekade även att efter 1 287 km testkörning på väg, hade Power Stroke-dieseln den lägsta bränsleförbrukning domarpanelen någonsin sett i en stor pickup. Utmärkelsen innebär att en SinterCast-CGI-motor för femte året i rad, har erhållit Wards utmärkelse "10 Best Engine".

"Produktionsstarten av Ram 6.7 liter diesel är den första CGI-applikationen i en raddiesel för personvagnar, vilket ger serieproduktion i stora volymer i var och en av "the Five Waves", som SinterCast presenterade första gången 2002", säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. "Som ett ersättningprogram för en befintlig motor förväntar vi oss en vertikal ökning som potentiellt kan ge en produktion på cirka 300 000 motorekvivalenter per år, vilket ger betydande bidrag till vårt mål att nå tvåsiffrig tillväxt 2019 och bidrag till vår strävan att nå milstolpen tre miljoner motorekvivalenter."

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med ungefär dubbelt så hög utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCast-teknologin används främst för produktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCast stödjer serieproduktion av komponenter som gjuts i vikter från 2.7 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även en serie spårningsteknologier, SinterCast Ladle Tracker®, Cast Tracker™ and Operator Tracker™, för att förbättra processtyrning, produktivitet och spårbarhet inom flera olika applikationer. SinterCast har 50 installationer i 14 länder och är noterat vid Nasdaq Stockholm (SINT). För mer information: www.sintercast.com 

                                                                                              SLUT

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/