Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

China Shipbuilding Industry Corporation antar SinterCast processtyrningsteknologi

08:00 / 28 January 2019 SinterCast Press release

  • SinterCast Mini-System 3000 ska installeras under det andra kvartalet 2019
  • Serieproduktion i kompaktgrafitjärn för applikationer inom industriell kraft
  • Tolfte SinterCast-installationen i Kina; tjugoförsta installationen i Asien

[Stockholm, 28 januari 2019] - China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) No. 12 Research Institute, ett järngjuteri för gjutgods i Shaanxi-provinsen i Kina, har ingått ett teknologileveransavtal med den svenska processtyrningsspecialisten SinterCast för serieproduktion av komponenter inom industriell kraft i kompaktgrafitjärn (CGI). Enligt avtalsvillkoren ska SinterCast installera ett Mini-System 3000 och en trådmatare i gjuteriet hos CSIC No. 12 Research Institute och kommer att tillhandahålla teknisk support för att etablera en stabil process för CGI-produktion. Mini-System 3000, vilket är planerat att levereras och sättas i drift under andra kvartalet 2019, kommer att möjliggöra CSIC No. 12 Research Institute att självständigt producera CGI-gjutgods av hög kvalitet för sina befintliga och blivande kunder inom kraftindustrin på den inhemska marknaden och exportmarknaden.

"Marknaden för industriell kraft, vilken för närvarande står för cirka 10 % av vår totala produktion, är fortsatt en viktig tillväxtmöjlighet för SinterCast" säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. "Installationen hos CSIC utvidgar ytterligare vår produktionsbas inom kraftindustrin och ger högre produktionskapacitet och fler inköpsalternativ för OEM-företagen globalt. CSIC No. 12 Research Institute blir vår tolfte installation i Kina och vår tjugoförsta installation i Asien. Vi är glada att vårt långsiktiga stöd för CGI-utveckling i Asien, tillsammans med vår satsning på lokalt stöd, kommersiellt och tekniskt, har lett till att CSIC No. 12 Research Institute beslutat att anta vår teknologi." 

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med ungefär dubbelt så hög utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCast-teknologin används för produktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för personvagnar, motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon, samt motorkomponenter inom industriell kraft för användning inom lantbruk, marint, lokomotiv, off-road och stationära motorer. SinterCast stödjer serieproduktion av komponenter som gjuts i vikter från 2.7 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även en serie spårbarhetsteknologier, SinterCast Ladle Tracker®, Cast Tracker™ och Operator Tracker™, för att förbättra processtyrning, produktivitet och spårbarhet inom flera olika applikationer. SinterCast har 51 installationer i 14 länder och är noterat vid Nasdaq Stockholm, Small Cap, (SINT). För mer information: www.sintercast.com

                                                                                              SLUT

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/