Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Total Solutions & Power Company, Korea påbörjar serieproduktion av kolvringar för industriell kraft

08:01 / 9 October 2017 SinterCast Press release

  • Serieproduktion av CGI vid TSP-gjuteriet i Busan, Sydkorea
  • Ökad efterfrågan av kolvringar i CGI för motorer inom industriell kraft
  • Serieproduktion av stora kolvringar för MAN Diesel & Turbo SE

[image] [image]

Producerad i SinterCast-CGI vid Total Solutions & Power-gjuteriet i Korea:
Kolvringar med en diameter från 300 till 700 mm för motorer inom industriell kraft

[Stockholm och Busan, 9 oktober 2017] - Total Solutions & Power Company, Ltd. (TSP), har påbörjat serieproduktion av kolvringar i kompaktgrafitjärn (CGI) med SinterCast processtyrningsteknologi. Kolvringarna i CGI som produceras vid TSP-gjuteriet i Yang San, Korea, används i stora motorer för industriell kraft med en cylinderdiameter från 300 till 700 mm för huvudsaklig användning inom marknaderna för marin och stationär industriell kraft. Produktionsstarten vid TSP initierades av en ökad marknadsefterfrågan av kolvringar i CGI. Historiskt har CGI endast använts i den första kolvringen, för att stå emot de högsta, kompressions- och termiska belastningarna, med tre efterföljande kolvringar i gråjärn. Den nya lösningen i CGI som har utvecklats av MAN Diesel & Turbo SE, ersätter den konventionella fyr-ringskonfigurationen med tre ringar i CGI, vilket innebär fördelar inom tillverkning, drift och miljö.

"Efter installationen av SinterCast Mini-System 3000 vid TSP-gjuteriet 2011, är vi glada att TSP har blivit certifierade av MAN Diesel & Turbo SE till leverantör av CGI kolvringar för industriella kraftmotorer och att en initial nischvolymproduktion har påbörjats. Produktionsstarten av kolvringar ger möjligheter för att kolvringar utöver intervallet 300-700 mm i diameter lanseras och att andra marinprodukter i CGI blir utvecklade och lanserade av TSP" sa Steve Dawson, vd för SinterCast. "Sektorn industriell kraft som innefattar marin, lokomotiv, stationär kraftgenerering och terrängfordon utgör cirka 7 % av vår totala produktionsvolym. Med ökande krav på motorprestanda och utsläppsbegränsningar inom marknaden för industriell kraft förväntar vi oss ytterligare tillväxtmöjligheter inom denna sektor, vilket gör att denna sektor fortsatt ska kunna ge viktiga bidrag då kärnverksamheten inom bilar och tunga fordon växer."

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med ungefär dubbelt så hög utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. Med 44 installationer i 13 länder, används SinterCast-teknologin främst för produktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCast stödjer serieproduktion av komponenter som gjuts i vikter från 2 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. Som specialistleverantör av lösningar för precisionsmätning och processtyrning till metallindustrin, tillhandahåller SinterCast även en serie spårningsteknologier, SinterCast Ladle Tracker®, Cast Tracker™ och Operator Tracker™, för att förbättra processtyrning, produktivitet och spårbarhet inom flera olika applikationer. SinterCast-aktien är noterad hos Nasdaq Stockholm på Small Cap-listan (SINT). För mer information:  http://www.sintercast.com

                                                                                              SLUT

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/