Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Ford visar F-150 diesel vid North American International Auto Show

13:35 / 10 January 2017 SinterCast Press release

  • Ford F-150 erbjuds med 3.0 liter V6 dieselmotorblock i SinterCast-CGI
  • Första dieseln någonsin i F-150 pickup, med försäljningsstart under hösten 2017
  • Två SinterCast-CGI-motorer som tillval i USA:s mest sålda fordon 

[Detroit, 10 januari 2017] - North American International Auto Show (NAIAS) 2017 gav en positiv inledning på året, med introduktionen av en ny dieselmotor i SinterCast-CGI för Ford F-150. Introduktionen av en dieselmotor i pickup Ford F-150 bekräftar dieselns viktiga bidrag för att kunna möta befintliga och framtida krav på låg genomsnittlig bränsleförbrukning som åläggs biltillverkarna.

Pickup Ford F-150, den mest sålda pickupen under 40 år i rad och det mest sålda fordonet i 35 år, kommer att erbjudas med en 3.0 liter V6 turbodiesel i modellår 2018. Motorn som bygger på ett motorblock i SinterCast-CGI kommer att bli den första dieseln någonsin att erbjudas i F-150. Tillsammans med bensinmotorn EcoBoost® 2.7 liter V6 i SinterCast-CGI, innebär lanseringen av dieselmotorn att två av fem motoralternativ i F-150 bygger på motorblock i SinterCast-CGI. Försäljningsstart av dieseln planeras till början av hösten 2017.

"SinterCast identifierade redan för över tio år sedan dieselmotorer som ett viktigt bidrag för lägre bränsleförbrukning och god körbarhet inom den amerikanska pickup-sektorn. Idag är dieselmotorer i SinterCast-CGI tillgängliga i tre av de fem största pickuperna på den amerikanska marknaden, vilket bekräftar vår initiala bedömning och bekräftar den moderna rena dieselmotorns viktiga bidrag i lösningen för förbättrad bränsleförbrukning och minskade koldioxidutsläpp", säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. "Av de fem motoralternativen som erbjuds i Ford F-150 modellår 2018, har de två SinterCast-CGI-motorerna lägst slagvolym och lägst bränsleförbrukning. SinterCast och dess intressenter kan vara stolta över detta bidrag till miljön."

För mer information:

Dr Steve Dawson
Vd
SinterCast AB (publ) 
Tel:  +46 150 794 40
E-post: steve.dawson@sintercast.com

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med ungefär dubbelt så hög utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. Med 44 installationer i 13 länder, används SinterCast-teknologin främst för produktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCast stödjer serieproduktion av komponenter som gjuts i vikter från 2 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. SinterCast-aktien är noterad hos NASDAQ OMX Stockholm på Small Cap-listan (Stockholmsbörsen: SINT). För mer information: http://www.sintercast.com

                                                                               SLUT

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/