Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Teksid beställer sin andra SinterCast-installation

08:02 / 27 July 2015 SinterCast Press release

  • Mini-System 3000 kommer att installeras i Teksid Funfrap-gjuteriet, Portugal
  • Pågående produktutveckling av komponenter till bilmotorer
  • Planerad uppgradering till System 3000 Plus för serieproduktion

[Torino, Aveiro och Stockholm, 27 juli 2015] -I tillägg till det tekniska avtal som upprättades 2002 mellan Teksid-koncernen och SinterCast, har Teksid beställt ett andra processtyrningssystem för produktutveckling i kompaktgrafitjärn. Enligt avtalsvillkoren ska SinterCast installera ett processtyrningssystem Mini-System 3000 i Teksid Funfrap-gjuteriet i Aveiro, Portugal. Installationen är planerad att tas i drift under det tredje kvartalet och kommer att stödja pågående produktutveckling av motorblock till bilar samt andra motorkomponenter. Inför förväntad framtida serieproduktion kommer Teksid att utveckla och anpassa CGI-infrastrukturen och processflödet inför en planerad uppgradering till ett helautomatiskt System 3000 Plus.

"Installationen av SinterCast-teknologi i vårt Funfrap-gjuteri är ytterligare ett viktigt steg för Teksid-koncernen som ledande leverantör av teknologi, komponenter och lösningar för bil- och lastvagnsindustrin och för industriell kraftgenerering" säger Dr Riccardo Tarantini, President & Chief Executive Officer för Teksid S.p.A. "Eftersom den globala CGI-marknaden fortsätter att växa, är vi glada att investera i den senaste processtyrningsteknologin för CGI, för att kunna erbjuda våra kunder klassledande CGI-kunnande. Vi är fortfarande fast beslutna om att etablera Teksid som en av de ledande CGI-leverantörerna till den globala fordonsindustrin."

"SinterCast är tillfreds med att ha stött Teksid sedan 2002, med produktutveckling i Europa, Nord- och Sydamerika och med att ha installerat sin automatiska System 3000-teknologi i Teksid Hierro-gjuteriet i Mexiko. Det är tacksamt att detta stöd har givit Teksid förtroende att vilja utöka sina CGI-installationer, till att inbegripa Funfrap-gjuteriet i Portugal" säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. "Vi ser fram emot att stödja Teksids produktutveckling och serieproduktion för att globalt bredda utbud, medvetenhet och förtroendet för CGI. Återkommande kunder är det starkaste erkännandet någon teknologi kan få och det är en av våra mest centrala målsättningar."

Dr Riccardo Tarantini Dr Steve Dawson
President & Chief Executive Officer President & CEO
Teksid S.p.A SinterCast AB (publ)
Tel: +39 0161 845 544 Tel:  +46 8 660 7750
E-post: tarantini@teksid.com E-post: steve.dawson@sintercast.com

Teksid S.p.A, som ingår i FCA-koncernen, är en av de största gjuterikoncernerna i världen, med järngjuterier i Brasilien, Kina, Polen, Portugal och Mexiko och med aluminiumgjuterier i Italien och Brasilien. Järnkomponenter, såsom motorblock, cylinderhuvuden, avgasgrenrör, vevaxlar, kamaxlar och fjädringskomponenter, produceras främst för Chrysler, Cummins, Deutz, Fiat, Iveco, Opel och Renault. Teksid har en årsomsättning på cirka 900 miljoner dollar och har ungefär 7000 anställda. För mer information: www.teksid.com  

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med ungefär dubbelt så hög utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCasts teknologi, som är installerad i 43 gjuterier i 13 länder, används för storvolymsproduktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCasts komponenter i serieproduktion gjuts i vikter från 2 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. SinterCast-aktien är noterad hos NASDAQ OMX Stockholm på Small Cap-listan (Stockholmsbörsen: SINT). För mer information: www.sintercast.com
SLUT

Press Release PDF

--
This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: SinterCast via Globenewswire

HUG#1940512
GlobeNewswire

This information was distributed by GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/