Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

SinterCast visar kompaktgrafitjärnsteknologi på den internationella gjuterimässan GIFA

11:43 / 16 June 2015 SinterCast Press release

     
SinterCast teknologi visas i hall 10, monter F60
För bilder se pressmeddelande i PDF

[Düsseldorf, 16 juni 2015] -På den internationella gjuterimässan GIFA, som hålls vart fjärde år i Düsseldorf, tar SinterCast möjligheten att visa upp sin industriledande processtyrningsteknologi för kompaktgrafitjärn (CGI) samt att marknadsföra fördelarna med CGI. Med 42 installationer i 12 länder, visar teknologin gjuterilösningar för alla nivåer av CGI-produktion, vilket innefattar Mini-System 3000 för prototyp- och nischvolymproduktion; System 3000 med SinterCasts patenterade optimering av tillsättning av magnesium och ympmedel innan gjutning; samt det helautomatiska System 3000 Plus som även inkluderar automatisk återkoppling från basbehandlingen. 

Visningen av SinterCast teknologi främjar användningen av CGI i en mängd olika komponenter såsom avgasgrenrör och turbohus, motorblock för bilar samt motorblock och cylinderhuvuden för tunga fordon, med gjutvikter mellan 5 och 300 kg. Framträdande bland motorblocken som visas upp är världens första storvolymsmotorblock i CGI för bensinmotorer, Ford 2.7 liter V6 EcoBoost, vilket etablerar en ny referens för CGI i bensinapplikationer. Utställningen visar också en direkt jämförelse mellan ett Audi 3.0 liter V6 motorblock i CGI och ett Mercedes 3.0 liter V6 motorblock i aluminium, som belyser att den monterade CGI-motorn är 125 mm kortare och väger 15 kg mindre än aluminiummotorn.

 "GIFA ger en utmärkt möjlighet att visa vår processtyrningsteknologi, att marknadsföra vårt material samt att vara värd för våra befintliga och potentiella kunder från hela världen" säger Dr Steve Dawson, vd, SinterCast. "Med serieproduktion som har ökat med över 50 % sedan förra GIFA, är vi glada att presentera noggrannheten, tillförlitligheten och robustheten i vår styrteknologi samt att bringa fram debatten om lättviktsteknologi för motorer. Gjutjärnsindustrin välkomnar och uppskattar SinterCasts ledande röst i kampanjen att förmedla budskapet att CGI-motorer kan vara mindre, lättare, starkare, tystare och billigare än sina motsvarigheter i aluminium, samtidigt som de minskar den totala miljöpåverkan för samhället."

För mer information:

Dr Steve Dawson
Vd
SinterCast AB (publ)
Tel:  +46 8 660 7750
E-post: steve.dawson@sintercast.com

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med en ungefärlig dubbel  utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. Med 42 installationer i 12 länder används SinterCasts teknologi, för storvolymsproduktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCasts komponenter i serieproduktion gjuts i storlekar från 2 kg till 9 ton , alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. SinterCast-aktien är noterad hos NASDAQ OMX Stockholm på Small Cap-listan (Stockholmsbörsen: SINT). För mer information: www.sintercast.com

SLUT

Press Release PDF

--
This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: SinterCast via Globenewswire

HUG#1928788
GlobeNewswire

This information was distributed by GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/