Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Doosan Infracore beställer sitt andra SinterCast processtyrningssystem

13:05 / 2 March 2015 SinterCast Press release

  • SinterCast Mini-System 3000 kommer att installeras under det andra kvartalet
  • Produktion av tung dieselmotor för terrängfordon
  • Produktutveckling inom kompaktgrafitjärn pågående

[Incheon och Stockholm, 2 mars 2015] -Doosan Infracore Co., Ltd, Koreas största tillverkare av anläggningsmaskiner och dieselmotorer, har beställt sitt andra processtyrningssystem för kompaktgrafitjärn (CGI) från den svenska processtyrningsspecialisten SinterCast. Efter den första SinterCast-installationen 2006 med framgångsrik forskning och produktutveckling inom Doosan Infracore, kommer det nya Mini-System 3000 att användas till produktion av CGI-cylinderblock till en ny dieselmotor utvecklad för krävande terrängfordon. Tillsammans kommer de båda SinterCast-installationerna att möjliggöra oberoende CGI-produktutveckling och serieproduktion hos Doosan Infracore. Mini-System 3000 förväntas att installeras under det andra kvartalet av 2015. CGI-produktionen påbörjas då systemet sätts i drift.

"Vi är glada att Doosan Infracores framgångsrika produktutveckling i CGI, tillsammans med SinterCasts åtagande på den viktiga koreanska marknaden, har lett fram till denna andra installation. Lanseringen av en ny motor och Doosan Infracores investering i ett andra processtyrningssystem, förstärker den globala trenden mot CGI i tunga dieselmotorer för användning i både väg- och terränggående fordon" säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. "Vi motiveras av Doosan Infracores förtroende för vår teknologi. Återkommande kunder, vilket är det starkaste erkännandet någon teknologi kan få, är en av våra mest centrala målsättningar."

För mer information:

Dr Steve Dawson
Vd
Tel:  08 660 7750
E-post: steve.dawson@sintercast.com

Doosan Infracoreär specialiserade på konstruktion och design, tunga maskiner och anläggningsmaskiner, energi och nationellt försvar. Doosan Infracore, som grundades 1937, har vuxit till Koreas största tillverkare av anläggingsmaskiner, motorer och verktygsmaskiner. Med verksamhet över hela Korea och med ett nätverk av återförsäljare i fler än 140 länder, är Doosan Infracores mål att bli en av världens tre största tillverkare inom sin nisch år 2020. Doosan Infracore äger och driver ett järngjuteri vid sin huvudproduktionsanläggning i Incheon, med en årlig produktionskapacitet på 50 000 ton levererat gjutgods. Gjutgodset är främst ägnat till dieselmotorblock och cylinderhuvuden med vikter från 15 till 495 kg.

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med en ungefärlig dubbel utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCasts teknologi, som är installerad i 41 gjuterier i 12 länder, används för storvolymsproduktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCasts komponenter i serieproduktion gjuts i storlekar från 2 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. SinterCast-aktien är noterad hos NASDAQ OMX Stockholm på Small Cap-listan (Stockholmsbörsen: SINT). För mer information: www.sintercast.com
SLUT

Press Release PDF

--
This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: SinterCast via Globenewswire

HUG#1895869
GlobeNewswire

This information was distributed by GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/