Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Teksid beställer sin tredje SinterCast-installation

08:01 / 6 November 2015 SinterCast Press release

  • SinterCast System 3000 Plus kommer att installeras hos Teksid do Brasil
  • Utveckling av komponenter till bilar, tunga fordon och kraftindustrin
  • Teksid erhåller CGI-produktionskunnande i Europa, Syd- och Nordamerika

[Torino, Belo Horizonte och Stockholm, 6 november 2015] -Teksid-koncernen har beställt sitt tredje SinterCast processtyrningssystem och etablerar sig därmed som den första gjuterikoncernen som har CGI-produktion på tre kontinenter. Enligt avtalsvillkoren ska ett SinterCast System 3000 Plus processtyrningssystem installeras i Teksid do Brasil-gjuteriet i Belo Horizonte, Brasilien. Installationen är planerad att tas i drift under det första kvartalet 2016 och kommer initialt att stödja produktutvecklingen av komponenter till bilar, tunga fordon och kraftindustrin. För att stödja framtida serieproduktion i stora volymer, valde Teksid do Brasil System 3000 Plus-teknologin, vilken ger automatisk basbehandling med tråd, SinterCast-patenterad termisk analys samt optimering av magnesium och ympmedelstillsats före gjutning. 

"Installation av SinterCast-teknologin i vårt gjuteri i Belo Horizonte stärker Teksids globala ställning som ledande leverantör av teknologi, komponenter och lösningar till bil-, tunga fordons- samt kraftindustrin" säger Dr Riccardo Tarantini, President & Chief Executive Officer hos Teksid S.p.A.  "Teksid har, med SinterCast-CGI i våra gjuterier i Brasilien, Mexiko och Portugal, en unik ställning att kunna erbjuda regionalt stöd för CGI-produktion till våra kunder världen över."

"Installationen hos Teksid do Brasil är den sjätte beställningen av vår System 3000 Plus-teknologi. System 3000 Plus introducerades 2012 och har vår högsta nivå av automatisering, produktivitet och processäkerhet för serieproduktion i stora volymer" säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast.  "Teksids beställning innebär även vår sjätte installation under 2015, vilket tangerar de rekord av nya installationer som sattes både 2011 och 2013. Ökningen av installationer på senare tid är en tydlig indikation på den ökande efterfrågan av kompaktgrafitjärn och vi uppskattar Teksids initiativ att utöka den globala produktionskapaciteten för högkvalitativa CGI-komponenter."

Dr Riccardo Tarantini Dr Steve Dawson
President & Chief Executive Officer President & CEO
Teksid S.p.A SinterCast AB (publ)
       
       

Teksid S.p.A, som ingår i FCA-koncernen, är en av de största gjuterikoncernerna i världen, med järngjuterier i Brasilien, Kina, Mexiko, Polen och Portugal och med två aluminiumgjuterier i Brasilien och Italien. Produktion av järnkomponenter såsom motorblock, cylinderhuvuden, avgasgrenrör, vevaxlar, kamaxlar och fjädringskomponenter, sker främst för Chrysler, Cummins, Deutz, Fiat, Iveco, Opel och Renault. Teksid har en årlig försäljning på cirka 900 miljoner dollar och har ungefär 7000 anställda. För mer information: www.teksid.com  

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med ungefär dubbelt så hög utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. Med 44 installationer i 13 länder, används SinterCasts teknologi främst för produktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCasts komponenter i serieproduktion gjuts i vikter från 2 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. SinterCast-aktien är noterad hos NASDAQ OMX Stockholm på Small Cap-listan (Stockholmsbörsen: SINT). För mer information: www.sintercast.com

SLUT

Press Release PDF

--
This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: SinterCast via Globenewswire

HUG#1958906
GlobeNewswire

This information was distributed by GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/