Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Dongfeng Trucks antar SinterCast processtyrningsteknologi

08:00 / 7 January 2015 SinterCast Press release

  • Mini-System 3000 kommer att installeras hos Dongfeng Technology Centre
  • Produktutveckling inom motorblock och cylinderhuvuden för tunga fordon
  • Fortsatt tillväxt i Asien, med femton installationer i Kina, Japan och Korea

[Stockholm, 7 januari 2015] -Dongfeng Commercial Vehicle Co., Ltd., ett av Kinas ledande varumärken inom tunga fordon och Kinas största producent av tunga fordon, har ingått ett teknologileveransavtal med den svenska processtyrningsspecialisten SinterCast, för produktutveckling i kompaktgrafitjärn (CGI). Enligt avtalsvillkoren ska ett Mini-System 3000 installeras vid Dongfeng Technology Centres F&U-gjuteri, i Shiyan City, Kina. Mini-System 3000, som planeras att levereras ut under det första kvartalet 2015 och installeras under det andra kvartalet, kommer att möjligöra för Dongfeng Trucks att självständigt utveckla högkvalitativa motorblock och cylinderhuvuden i CGI. SinterCast kommer även att tillhandahålla tekniskt stöd för att etablera en stabil produktionsprocess för produktion och utveckling i CGI.

"Detta avtal innebär vår nionde installation i Kina, och vår femtonde installation i Asien, vilket utvidgar vår närvaro och förstärker vårt varumärke, samt ökar våra möjligheter att stödja framtida serieproduktionsbehov på den viktiga asiatiska marknaden" säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. "För närvarande står Asien för 15 av våra 40 installationer, men ännu viktigare att notera är, att 10 av våra senaste installationer har säkrats i Kina, Japan och Korea. Vi fokuserar fortsatt på att utöka våra befintliga installationer och att främja nya CGI-applikationer för att öka våra totala marknadsmöjligheter."

För mer information:

Dr Steve Dawson
Vd
Tel:  +46 8 660 7750
E-post: steve.dawson@sintercast.com

Dongfeng Trucks,etablerat 1969, är ett av Kinas ledande lastbilsvarumärken med produkter för tunga och mellantunga fordon till krävande långdistanstrafik, regional och lokal distribution samt för tuff gruv- och off-roadverksamhet. Dongfeng Trucks har sin egen F&U och produktion i Kina och etablerar globala nätverk för försäljning och service. Dongfeng Commercial Vehicle Co., Ltd., etablerade 2013 ett samarbete med Volvo, vilket gjorde partnerskapet till den största tillverkaren i världen av tunga fordon. För mer information: www.dfcv.com.cn/Index_en.aspx

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med en ungefärlig dubbel utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCasts teknologi, som är installerad i 40 gjuterier i 12 länder, används för storvolymsproduktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCasts komponenter i serieproduktion gjuts i storlekar från 2 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. SinterCast-aktien är noterad hos NASDAQ OMX Stockholm på Small Cap-listan (Stockholmsbörsen: SINT). För mer information: www.sintercast.com

SLUT

Press Release PDF

--
This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: SinterCast via Globenewswire

HUG#1883804
GlobeNewswire

This information was distributed by GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/