Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Impro Industries antar SinterCasts teknologi för exportproduktion inom industriell kraft

08:01 / 25 August 2014 SinterCast Press release

·      Mini-System 3000 installeras hos Impro Industries gjuteri i Kina
·      Serieproduktion av motorkomponenter inom industriell kraft för exportmarknaden
·      Fortsatt tillväxt i Asien, med fjorton installationer i Kina, Japan och Korea

[Stockholm, 25 augusti 2014] -Efter framgångsrik produktutveckling och efter godkännandet av produkten, har Impro Industries (Yixing) Company Ltd förvärvat en SinterCast-licens i förberedelse inför serieproduktionsstarten av komponenter i kompaktgrafitjärn (CGI) för industriell kraft. Enligt avtalsvillkoren ska SinterCast leverera ett Mini-System 3000 för processtyrning, samt ge tekniskt stöd för att etablera en stabil produktionsprocess för produktion av komponenter i CGI i enlighet med den internationella ISO 16112-standarden. Impro Industries, som specialiserat sig på gjutgods för större komponenter inom kraftindustrin, kan genom SinterCast-installationen, producera CGI-komponenter för exportmarknaden i sitt gjuteri i Yixing, Shiangsu, Kina. Mini-System 3000 kommer att levereras ut under augusti 2014, och planeras att tas i drift under det fjärde kvartalet 2014. Serieproduktion förväntas att påbörjas innan årets slut.

"Detta avtal innebär vår åttonde installation i Kina, och vår fjortonde installation på den viktiga asiatiska marknaden, vilket utvidgar vår närvaro och förstärker vårt varumärke, samt ger nya möjligheter att öka vår produktion av komponenter för kraftindustrin" säger Dr. Steve Dawson, vd för SinterCast. "Ungefär 10 % av SinterCasts nuvarande serieproduktion härrör från andra komponenter än motorblock och cylinderhuvuden för fordon, och den här installationen stärker möjligheten att upprätthålla denna nivå då kärnmarknaden inom fordon fortsätter att växa. Vi ser fram emot att stödja serieproduktionslanseringen av den första komponenten för exportmarknaden, och att öka vår närvaro inom off-road-, bygg-, lantbruk-, järnväg-, marin- samt kraftindustrin."

För mer information:

Dr. Steve Dawson
Vd
SinterCast AB (publ)
Tel:  +46 8 660 7750
E-post: steve.dawson@sintercast.com

Impro Industries är en av Kinas ledande tillverkare av gjutjärnsgods för tunga motorapplikationer med hög effekt och precisionstillverkade komponenter till fordons-, hydraulik-, marin-, flyg- och sjukvårdsmarknaden. Impro Industries producerar ett brett sortiment av komponenter och maskinbearbetade delar tillverkade med gjutning i sandform och med vaxursmältningsmetoden, samt erbjuder lösningar på de behov av precisionskomponenter en mängd olika kunder har på den inhemska marknaden och exportmarknaden. För mer information: www.impro.com.hk

SinterCastär världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med en ungefärlig dubbel utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCasts teknologi, som är installerad i 40 gjuterier i 12 länder, används för storvolymsproduktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCasts komponenter i serieproduktion gjuts i storlekar från 2 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. SinterCast-aktien är noterad hos NASDAQ OMX Stockholm på Small Cap-listan (Stockholmsbörsen: SINT). För mer information: www.sintercast.com
SLUT

Press Release PDF

--
This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: SinterCast via Globenewswire

HUG#1850550
GlobeNewswire

This information was distributed by GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/