Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

SinterCast

SinterCast

Hyundai utvidgar sitt asiatiska CGI-ledarskap med en sjätte serieproduktionslansering

08:08 / 16 December 2014 SinterCast Press release

  • Serieproduktionsstart av cylinderhuvud i CGI för en motor på 12. 7 liter
  • Sex SinterCast-CGI-komponenter i serieproduktion, i storlekar från 3.0 till 12. 7 liter
  • SinterCast CGI-produktion vid Hyundais Jeonju-gjuteri och Daedongs gjuteri i Korea
     

   För bilder, se pressmeddelande i  PDF

Förutom motorblocket till S-motorn på 3.0 liter och cylinderhuvudet till L-motorn på 12.7 liter, har Hyundai sedan 2007 även använt CGI i motorblock för tunga fordon i F-motorn på 3.9 liter och i G-motorn på 5.9 liter. Sedan 2011 används CGI för högprestandaversionerna av cylinderhuvuden till G-motorn på 5.9 liter och samtliga cylinderhuvuden till H-motorn på 10.0 liter. Samtliga av Hyundais CGI-komponenter är tillverkade i Hyundais Jeonju-gjuteri och i Daedongs gjuteri i Korea, där de använder SinterCast processtyrningsteknologi.[Stockholm, 16 december 2014]- Hyundai Motor Company, världens femte största biltillverkare, har påbörjat serieproduktion av ett cylinderhuvud i kompaktgrafitjärn (CGI) till en 12.7 litersmotor för tunga fordon. Efter lanseringen av Hyundais första CGI-motorprogram under 2006 - en V6 3.0 liter S-motor som används i Hyundais och Kias lyxiga SUV:ar på den inhemska koreanska marknaden - blir cylinderhuvudet för L-motorn på 12.7 liter, Hyundais sjätte CGI-produkt i serieproduktion. Hyundai utvidgar därmed sin CGI-ledarskapsposition i Asien och bli den näst största användaren av CGI-komponenter globalt. 

"Hyundai var det första bilföretaget i Asien som började använda CGI och har sedan dess blivit världsledande för uppgraderingar till CGI för högre prestanda. Cylinderhuvudena i CGI för 5.9, 10.0 och 12.7 liter, är alla uppgraderingar av befintliga cylinderhuvuden i gråjärn, för att garantera hållfastheten då effekt och vridmoment har ökat. Cylinderhuvuden i CGI tillverkas med  gråjärnsgjuteriets befintliga utrustning och bearbetas i samma produktionslinjer som cylinderhuvuden i gråjärn" säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. "i och med att motorer uppgraderas för att bibehålla konkurrenskraften på marknaden samt för att uppfylla framtida utsläppslagstiftning, ger uppgradering, från konventionellt gråjärn till CGI,  kontinuerliga tillväxtmöjligheter."

För mer information:

Dr Steve Dawson
Vd
Tel:  +46 8 660 7750
E-post: steve.dawson@sintercast.com

SinterCast är världens ledande leverantör av processtyrningssystem för tillförlitlig volymproduktion av kompaktgrafitjärn (CGI). Med minst 75 % högre draghållfasthet, 45 % högre styvhet och med en ungefärlig dubbel utmattningshållfasthet mot konventionellt gjutet gråjärn och aluminium, ger CGI ingenjörerna möjligheten att förbättra prestanda, bränsleekonomi och hållbarhet samtidigt som motorns storlek, vikt, buller och avgasutsläpp minskas. SinterCasts teknologi, som är installerad i 39 gjuterier i 12 länder, används främst för produktion av motorblock för bensin- och dieselmotorer och avgaskomponenter för bilar; motorblock och cylinderhuvuden för mellantunga och tunga fordon; samt industrimotorkomponenter till marin-, lokomotiv-, off-road samt stationära motorapplikationer. SinterCasts komponenter i serieproduktion gjuts i storlekar från 2 kg till 9 ton, alla producerade med samma erkända processtyrningsteknologi. SinterCast-aktien är noterad hos NASDAQ OMX Stockholm på Small Cap-listan (Stockholmsbörsen: SINT). För mer information: www.sintercast.com

SLUT

Press Release PDF

--
This announcement is distributed by NASDAQ OMX Corporate Solutions on behalf of NASDAQ OMX Corporate Solutions clients.
The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.
Source: SinterCast via Globenewswire

HUG#1880073

GlobeNewswire

This information was distributed by GlobeNewswire https://www.globenewswire.com/