Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Tom Rönnlund utsedd till ny VD för Probi

08:45 / 1 October 2018 Probi Press release

Probis styrelse har utsett Tom Rönnlund till ny VD för Probi. Tom har mer än 20 års erfarenhet från försäljning och marknadsföring samt företagsledande befattningar inom HelthCare-industrin. För närvarande är han VD för det norska börsnoterade bolaget Navamedic ASA. Tom Rönnlund tillträder tjänsten som VD för Probi senast den 1 januari 2019.

Tom har varit VD för Navamedic ASA sedan 2015 och har lett bolagets förändring genom geografisk expansion, betydande nya samarbeten och fokus på att driva tillväxt i produktsegment med hög lönsamhet. Navamedic ASA är ett börsnoterat norskt bolag verksamt inom läkemedel och medicinteknik. Bolagets produkter marknadsförs till patienter, sjukhus och apotek.

Före sin tid på Navamedic har Tom Rönnlund innehaft ett flertal olika befattningar inom försäljning, marknadsföring och ledning hos IQVIA (tidigare IMS Health) samt hos internationella läkemedelsbolag som Bristol-Myers Squibb och Eli Lilly. Tom har en Masters-examen i företagsekonomi från Stockholms universitet.

"Jag är övertygad om att Tom Rönnlund som ledare för Probis team, som gjort ett fantastiskt jobb hittills, kommer att ta Probi till nästa nivå av innovation och lönsam tillväxt med fortsatt fokus på forskningen som vår främsta tillgång. Jag vill också passa på att tacka Ole Sogaard Andersen, som har gjort ett utmärkt jobb som tillförordnad VD.", säger Jean-Yves Parisot, styrelsens ordförande.

"Det känns mycket inspirerande att komma till Probi, ett forskningsdrivet bolag med vetenskapligt bevisade produkter och ett team som brinner för att hjälpa människor till ett hälsosammare liv, vilket är viktigt för mig personligen. Bolaget har en mycket bra position för en expansiv tillväxt, både organiskt och genom förvärv, på en dynamisk och snabbrörlig global marknad." säger Tom Rönnlund.

Denna information är sådan information som Probi AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 oktober 2018 kl. 08.45 CET.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Jean-Yves Parisot, styrelseordförande, Probi, tel +33 670 48 0684, e-mail: ir@probi.com

OM PROBI
Probi AB är ett svenskt börsnoterat bioteknikföretag. Probis vision är att bidra till ett hälsosammare liv genom att erbjuda effektiv och väldokumenterad probiotika med bevisade hälsofördelar baserat på vetenskaplig forskning. Probi, som grundades av forskare i Sverige 1991, är ett multinationellt bolag med fyra enheter, med verksamhet på mer än 40 marknader världen över och innehar drygt 400 patent i hela världen. Probi omsatte 612 MSEK under 2017. Probis aktie är noterad på Nasdaq Stockholm, Mid-cap. Probi har cirka 5 000 aktieägare. Läs mer på www.probi.com. 

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/