Press the button and be introduced to a new random company!

Introduce me >

Social media

facebook   Follow us on Twitter

Coverage

Probi

Probi

Ökat intresse för probiotika i Europa - Probi tecknar nya avtal inom Functional Food och Consumer Healthcare

11:45 / 31 May 2016 Probi Press release

Probi har tecknat flera nya avtal med lokala partners på olika europeiska marknader, både inom functional food och consumer healthcare. Däribland ska Probis nya järnabsorptionskoncept, Probi FerroSorb®, lanseras i Österrike som den andra marknaden efter lanseringen i Sverige tidigare under året. Dessutom introduceras en helt ny innovativ functional food-applikation på ett flertal europeiska marknader - en växtbaserad veganglass som innehåller Probis väldokumenterade bakteriestam LP299V®.

Probi har tecknat avtal med tre nya partners i Sverige, Island och Österrike. Probi har bland annat ingått ett licens- och distributionsavtal med Svenska BoFood, som erbjuder goda, hälsosamma, miljövänliga och växtbaserade livsmedelsprodukter. Veganmat och functional food är två växande trender och BoFood har nu lyckats med att kombinera dessa. BoFood säljer sina produkter under varumärket Love Ice inom både detaljhandel och storhushåll. Den europeiska lanseringen planeras till senare hälften av 2016.

"Det har varit stark tillväxt på den nordamerikanska och asiatiska probiotikamarknaden de senaste åren. Vi ser nu ett ökat intresse även i Europa och våra nya distributionsavtal är ett tydligt tecken på denna positiva trend", säger Niklas Bjärum, Vice President Marketing & Sales.

Probi har också tecknat ett distributionsavtal med Sanova Pharma GesmbH i Österrike för Probis senaste produktplattform Probi FerroSorb®. Probi FerroSorb riktar sig till kvinnor i riskzonen för järnbrist och lanserades i Sverige i början av året under namnet Probi Järn®. Österrike blir nu den andra marknaden att lansera konceptet. Sanova är ett läkemedelsföretag som säljer, distribuerar och marknadsför RX, OTX, OTC och probiotiska produkter i Österrike. Probi FerroSorb passar mycket bra in i deras befintliga produktportfölj och kommer att introduceras på den österrikiska marknaden under sommaren 2016.

Slutligen har Probi ingått ett distributionsavtal för Probi Digestis®, Probis gastrokoncept som säljs i Sverige under varumärket Probi Mage®, med Abel ehf på den isländska marknaden. Redan i maj 2016 lanserades den som ett probiotiskt kosttillskott över hela Island. Den distribueras genom den lokala partnern Distica ehfs etablerade nätverk.

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Peter Nählstedt, VD, Probi, tel +46 46 286 89 23 eller mobil +46 723 86 99 83, e-post: peter.nahlstedt@probi.se
Niklas Bjärum, VP Marketing & Sales, Probi, tel +46 46 286 89 67 eller mobil +46 705 38 88 64, e-post: niklas.bjarum@probi.se

OM PROBI
Probi AB är ett svenskt börsnoterat bioteknikföretag som utvecklar effektiv och väldokumenterad probiotika. Probi har genom sin forskning skapat en stark produktportfölj inom områdena maghälsa och immunförsvar. Produkterna finns tillgängliga för konsumenter i mer än 30 länder runt om i världen. Kunderna utgörs av ledande livsmedels-, hälso- och läkemedelsföretag inom segmenten Functional Food och Consumer Healthcare. Probi omsatte 216 MSEK under 2015. Probis aktie är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Small-cap. Probi har cirka 3 500 aktieägare. Läs mer på www.probi.se.

Show as PDF

Show original from Cision

Cision

This information was distributed by Cision http://www.cisionwire.se/